Nyheter

 

2018-10-30

Våra underbaringar ur J-kullen har nu alla flyttat till sina nya fina familjer runt om i landet! Det är så tomt utan dessa godingar men vi är så glada över att få rapporter och foton lite då och då.

 

2018-09-22

Vi har leveransklara valpar ur vår J-kull till salu!

Vi söker även en fodervärd, välkommen att kontakta oss för mer information.

Medan valparna växer och utvecklas så fint här hemma har deras far "Yalla" varit i Norge på utställning och vunnit norskt certifikat, vilket gör honom till Norsk utställningschampion och han kan nu även titulera sig NOUCH. Stort grattis till finaste Yalla och hans ägare Jenny!

Se mer under Aktuella valpkullar samt J-kullens sida.

 

2018-09-10

Nu finns 7-veckorsbilder på J-kullen på deras egen sida >>

Vi har valpar till salu och vi söker även en fodervärd. Varmt välkommen att höra av er till oss för mer information.

 

2018-08-29

Nu finns 6-veckorsbilder på J-kullen på deras egen sida >>

 

2018-08-23

Valparna växer förstås så det knakar och så mycket som händer i deras utveckling nu. Vi är så nöjda med dem! Pigga, framåt, busiga och sockersöta (förstås ;-)). Två klippningar har vi hunnit med och att få komma utomhus och upptäcka världen utanför uppskattades väldigt mycket. Igår blev de 5 veckor, tänk att tiden går så snabbt! Förhoppningsvis får vi till fotograferingen och uppladdningen av bilder inom kort. Vår kontakt med omvärlden härute är inte så fiberrik ;) så ibland strejkar det hela. Här kan du följa J-kullen >>

"Jessie" 5 veckor

 

2018-08-15

Nu finns det 4-veckorsbilder på valparna under deras egen sida J-kullen. Är så glad över att jag har så bra fotografer i både Linnea och Isabelle. Linnea plåtade 3-veckorsbilderna och Isabelle tog 4-veckorsbilderna på våra godingar. 

 

2018-08-12

Nu har Speja- och Paco-dottern "Mocca" fått sin nya välförtjänta titel! Hon kan numera även titulera sig Norsk Viltspårschampion och heter SE VCH NO VCH Mayamore Himalaya. Dessutom har hon varit på ny Nosework och klarat behållarsök, inomhussök och fordonssök, vilket gav 75 poäng. Stort grattis Anne-Marie! Även om jag vet att man förstås vill sätta alla fyra sök så är ni ju fantastiskt bra ihop. Nästa gång så ;)

 

Våra fina Speja- och Yalla-valpar växer och mår så bra! 3-veckorsbilder finns nu under deras egen sida J-kullen.

 

 

2018-07-24

Valparna är här! 

Spejas och Yallas valpar är födda och det blev 2 hanar och 5 tikar. Sockersöta är de förstås! Läs mer om vår J-kull här och under Aktuella Valpkullar >> 

 

Den 14 juli var det dags för Springerklubbens Club Show. I och med att jag är med i utställningskommittén var det mycket förberedelsearbete redan på fredagen. På lördagen var det mestadels arbete för mig men jag ställde ut "Fay" (Barecho Surprise Me) för domare Jane Eyeington. Öppenklassen för tikar bestod av 22 st och vi fick ett EXC men därefter var tävlan slut. Vädret var lite chockartat med 30 graders värme för att sedan övergå till en massa blixt och dunder och ösregn, så pass mycket att utställningen fick avbrytas i två timmar. Hundarna i vårt tält började dricka vatten i buren... så mycket vatten fick vi in i vårt tält. 

Isabelle skulle tävla i Barn med Hund med Fay men iom att vädret var som det var så fick Fay och Beda åka hem med husse när han åkte hem. Istället fick Isabelle låna Bettans fina Loka och oj så fint ekipaget gick. Ingen vinst denna gång men oerhört roligt att se all återväxt inom utställningssporten :-)

Bilder kommer.

 

2018-07-04

I helgen var "Mocca" (SE VCH Mayamore Himalaya) och deltog på viltspårstävlingen "Springernatta" tillsammans med ägare och förare Anne-Marie Eklund. Där spårade Mocca till sig 2x1:a med HP och dessutom blev hon Bästa spårhund lördag och Bästa spårhund söndag samt Bästa spårhund TOTALT! Vilket storslam! 

Varmt grattis till er båda! Ni är ett fantastiskt team!

Inför prisutdelningen...

Anne-Marie och Mocca vinnare!

Mocca med alla sina fina priser.

Ett stort grattis till er från både oss och mamma Speja!

Ni är såå bra!

 

 

2018-06-27

"Speja" (Mayamore Forever Spoken For) har varit på ultraljud och är bekräftat dräktig. Så roligt! 

 

2018-06-20

I söndags var vi iväg till SSRKs utställning i Gränna. Vi hade med oss Fay (Barecho Surprise Me) ... och sen var bilen full ;-)

Vädret såg på prognosen inte alls lovande ut så vi hade packat ner regnkläder en masse till oss allihop. Mycket riktigt så höll vi på att sköljas bort på vägen ner och regn och blåst mötte oss även i Gränna. Tack och lov var det en smidig utställningsplats med parkeringen nära gräsplanen. Dessutom hade vi sånt flyt att vi var i Ring 1, närmast entrén. Före oss var welsh och sussex, så först 13.30 fick Fay tävla. Hon fick EXC, en bra kritik, och blev placerad som 2:a i öppenklassen med CK av domare Sara Nordin. Därefter tävlan om Bästa Tik där vi blev 3:a. Kul! Även Spejas dotter "Mocca" (SE VCH Mayamore Himalaya) deltog tillsamans med matte Anne-Marie och hon fick VG. Efter utställningen kunde vi åka in med bilen och packa in allt blött och åka upp till det mysiga lilla torget och parkera. Självklart besökte vi sen ett polkagriskokeri och shoppade loss lite innan hemfärd.

 

Fina Fay i ringen.

 

Regn och rusk! Det är tur man har tält att mysa i :-)

 

2018-05-28

Igår var fantastiska "Mocca" (SE VCH Mayamore Himalaya) i Kolmårdsskogarna med matte Anne-Marie Eklund och tävlade i Nosework igen. Där fixade de Godkänt Doftprov II Lagerblad med glans! Stort grattis till er!! 

Mocca är e. MultiCh Barecho Play Now Pay Later, u. Mayamore Forever Spoken For

 

 

2018-05-23

Äntligen dags igen - vi väntar förhoppningsvis valpar!

"Speja" (Mayamore Forever Spoken For) är nu parad med "Yalla" (SEU(u)CH WW-17 Barecho You Rock My World) och vi väntar valpar vecka 30. Speja hade sin första kull 2016, H-kullen, en kull vi är otroligt nöjda med. Nu är det dags för Spejas andra valpkull och det ska bli så spännande! Speja är barnbarn till vår "Maja" (SE VCH Pygmalia's Bärglärka) och det känns så roligt att än en gång få barnbarnsbarn efter Maja.

Speja har godkänt anlag i viltspår, är MH-beskriven med godkänt skott och har EXC på utställning. Hon är världens snällaste och med mycket fart, en liten gasell ;-). Hon var en sån otroligt hängiven, lekfull och duktig mamma till sina valpar.

Far till valparna är Yalla, en jättetrevlig hane som vi haft förmånen att träffa flera gånger. Hans mamma Gizza (C.I.E. NORDUCH FIUCH EUW-13 FIV-13 WW-14 NOV-15 HeV-15 NORDV-15 Barecho Glint Of Gold) är även mamma till vår guldklimp "Fay" (Barecho Surprise Me). 

Valparna kommer att bli leverfärgade och vita och ev med tantecken och är leveransklara vecka 38.

Se mer under Aktuella valpkullar.

 

2018-01-22

Den 20 januari var det dags för Fays (Barecho Surprise Me) första utställning efter valpkullen och första utställningen 2018. Jag blev tyvärr sjuk så resten av familjen packade in alla attiraljer samt Fay förstås, och åkte mot SSRK Bergslagens utställning i Kumla. Fay visades perfekt av Jenny och fick EXC och blev 3:a i Öppenklassen för domare Jan Roger Sauge.

Tack till Helene och Jenny för att ni hjälpte mig med att visa Fay.

Fays kritik: "2 år gammal, mycket bra typ och helhet. Sött feminint huvud. Bra hals. Tillräckligt vinklad fram och bak. Kort och kompakt kropp. Bra rygglinje. Rör sig bra. Kunde haft mera päls."

 

Den 6 januari klarade "Mocca" (SE VCH Mayamore Himalaya) Godkänt doftprov Eukalyptus! Stort grattis till matte Anne-Marie Eklund och Mocca!

 

Vi har under höst och vinter nåtts av sorgliga nyheter där tre av våra sålda valpar vandrat över till Regnbågens bro. I november förlorade två familjer sina ögonstenar.

"Kellie" (SE VCH Mayamore Aurora Sky) efter Maja och Lleyton och "Gibson" (Mayamore Brilliant Compassion) efter Stella och Seamus lämnade jordelivet.

I veckan nåddes vi av ytterligare en sorglig händelse, då "Lydia" (Mayamore Airy Fairy) efter Maja och Lleyton hastigt avled och lämnade både oss och sin familj i chock. Man vet verkligen aldrig hur länge man får ha dessa fantastiska väsen hos sig. Vi är så glada mitt i all sorg att vi vet att de valpar vi fött upp haft det så bra hos sina fina familjer den tid de levde här och varit så älskade. De har lämnat stora avtryck i allas våra hjärtan och kommer att vara för evigt saknade.

"Kellie" fick avkommor hos kennel Three Hill's som gör att hon lever vidare i dessa fina valpar.

 

 "Gibson" (Mayamore Brilliant Compassion) föddes i vår B-kull som den enda hanhunden av 8 valpar efter Stella och Seamus. Vi samägde honom till en början men olyckligt nog fick han ena höftleden bedömd med C, vilket gjorde att vi skrev över honom på hans delägare. Något som dessa valpar kan göra emellanåt är att skaffa oss vänner för livet, och det gjorde Gibson...

"Lydia" var vår allra första valp nånsin i vår uppfödning. Med henne startade allt. Hon föddes under vårt skrivbord eftersom Maja vägrade att valpa där i den nybyggda lådan som vi tänkt skulle vara den bästa platsen... I kullen föddes 8 valpar varav två svarta tikar. Vi valde att behålla Lydia medan Diva såldes till kennel Zima i Danmark. Dessvärre krånglade Lydias ena mjölktand med att släppa, vilket gjorde att en av incisiverna satte sig nån millimeter innanför. Då vi hade fått efterfrågan på svart tik valde vi att kontakta den familjen och erbjuda dem att köpa Lydia istället. Det gjorde dom med glädje förstås och vid 6 månaders ålder sålde vi henne. Vi sågs ofta på skogsturer och lekstunder så vi fick fortfarande njuta till fullo av lilla Lydia. Och hon fick det mest fantastiska liv vi nånsin kunnat önska henne.

 

2017-11-14

"Silke" (Mayamore Handwritten) har varit iväg på sin första dragtävling i Kristinehamn och kom på 13.e plats, så väl kämpat och bra utfört! Ni är så duktiga Lisa och Silke!

Världens bästa Silke!

e.MultiCH Barecho Play Now Pay Later, u.Mayamore Forever Spoken For.

 

2017-09-13

Länge sedan en uppdatering nu och det beror på att vi själva fått tillökning i familjen, en liten Emilia föddes 2 augusti.

 

Lördagen den 26 augusti tog "Mocca" sin tredje raka 1:a i öppenklass i viltspår och blev därmed viltspårschampion! Mocca kan numera titulera sig SE VCH Mayamore Himalaya. Stort grattis till Moccas ägare och förare Anne-Marie Eklund! Ni är sånt fantastiskt team ni två! På söndagen deltog Mocca i viltspår elit och gjorde det med bravur. Totalt sett under spårhelgen där poängen sammanräknades nådde Mocca upp i 291 poäng. Vinnaren av cupen hade 328 poäng så Mocca är trots sin unga ålder redan uppe och nosar bland de "gamla rävarna" :-). Mocca är efter "Paco" (MultiCH Barecho Play Now Pay Later) och "Speja" (Mayamore Forever Spoken For). Speja är barnbarn till vår spårstjärna Maja och det gläder mig att se hur fint Maja nedärvt sin nos.

Mocca - SE VCH Mayamore Himalaya

En till från H-kullen som testat sina vingar i tävingssammanhang är "Bamse" (Mayamore High Flyer). Tillsammans med sin ägare Linda Ganbrant har Bamse ställts ut i Norrköping 19 augusti på SKKs nationella utställning. Domare var Henrik Härling. Bamse fick EXC och placerade sig som 2:a i juniorklassen. Stort grattis Linda, vad duktiga ni är! Bamses kritik löd: "Utmärkt rastyp. Aningen lång i proportionerna. Kunde ha aningen mörkare ögon. Passande vinklar fram och bak. Aningen glad över sin svans i rörelser. Rör sig adekvat."

 

2017-07-12

Vackra Fay (Barecho Surprise Me) drygt 2 år

 

En hälsning från Ace (Mayamore Got Treasure) som är efter Baros och Beda har varit ute och tävlat agility och fixat två 2:a-platser. Stort grattis till hans ägare Denise och Niklas samt förare Danielle!

Stiliga Ace med sina välförtjänta medaljer.

 

En sommarhälsning även från Kasper (Mayamore Intergalactic) som är efter Paco och Beda och Fido (Mayamore Heart Like Mine) som är efter Paco och Speja.

 

2017-07-03

I fredags var jag och Fay (Barecho Surprise Me) till Strömsholm och ögonlyste. Allt var så fint så och vi fick med oss ett UA i protokollet hem.

 

2017-05-31

I söndags bar det iväg till SKKs internationella utställning i Gimo. Fay (Barecho Surprise Me) var anmäld och skulle debutera i öppenklassen, dagen efter hennes 2-årsdag.

Fay visades så fint av Stina Frankesjö i klassen - tusen tack för det, Stina! - och fick EXC och blev 2:a med CK efter sin vackra mor Gizza (som redan är champion ;-) ). Ett strålande resultat på en strålande tik - som Fay rör sig i ringen! I Bästa tik hjälpte Eva Hellstrand oss att visa Fay, tack snälla du för det! Vi hade en jättetrevlig "men" väldigt varm dag. Klagar absolut inte på värmen men lite yr i mössan blev jag allt av den gassande solen och minimalt intag av dryck. Lite självförvållat i och för sig ;-)

Fays kritik:

 

"2 år, mycket vällinjerad tik, feminint välskuret huvud med härligt uttryck, tillräcklig bredd i nospartiet, mycket välansatt hals, utmärkt rygg, något rund i korset, harmoniskt vinklad runtom, tillräcklig kropp för sin ålder, väl passande benstomme, rör sig med härlig stil och resning, utmärkt påskjut, ok päls för dagen."

 

Sjoerd Jobse, SKK Gimo, 28/5-17

 

Foto på fina Fay och Helene, taget på samma utställning i Gimo fast i september 2016.

 

"Indie" (Mayamore If The Stars Were Mine) ur vår I-kull efter Paco och Beda har nu hittat sitt nya hem och sin nya familj. Tack alla som hjälpt till i sökandet efter ett nytt fint hem till denna fantastiska kille. 

 

2017-05-20

Unghundar/vuxna till salu >>

 

2017-04-23

Igår åkte vi till Västerås och SKKs utställning på ABB Arena. Domare var Anna Geschwindt Eriksson. Vi hade med oss Fay (Barecho Surprise Me) som skulle tävla i unghundsklassen. Bästa Carro hjälpte till att visa vår goding så snyggt och Fay fick EXC och kom 3:a. Så roligt! Det är en fröjd att skåda Fejan i ringen alltså.. hon är SÅ lycklig! Älskar hennes temperament! Ska försöka få upp ett klipp också från kvalitetsbedömningen. Här nedan några foton tagna med mobilen, och det blir ju alltid lite skral kvalitet.

Fay och Curry. Tack snälla Carro för att du fixade visningen åt mig! :-)

 

2017-04-05

Scilla och Mocca har fått egna sidor.

 

2017-03-29

I helgen var Majas barnbarnsbarn Mocca (Mayamore Himalaya) ute med sin matte Anne-Marie Eklund och tävlade. Det resulterade i ett godkänt anlag i viltspår! Stort grattis Mocca och Anne-Marie, ni är så duktiga!

Moccas kritik löd: "En mycket duktig hund som spårar i ett utmärkt tempo. Hunden är mycket spårnoga, är som längst 3 meter från spåra i vinkel 2. En blivande mästare. Lycka till i spårskogen!". Domare var Stefan Lyshed-Jakobsson.

 

2017-03-24

Nu har hon lämnat oss, vår älskade virvelvind. Godheten själv. Vila mjukt nu Maja, du vackra ❤️

SE VCH Pygmalia's Bärglärka
2005-03-24 ---- 2017-03-22

 

 

2017-03-17

I söndags var det dags för utställning igen och denna gång i Strängnäs på SKKs internationella. Vi hade med oss Ines (Mayamore Ivory Rose) och Fay (Barecho Surprise Me). Ines skulle debutera på officiell utställning i juniorklass och det för dagens domare Birgitta Svarstad. Ines skötte sig galant, lite mer ståträning på det här så blir det bra. Hon sprang jättefint i ringen och det kändes så kul att visa henne, hon är alltid så glad! Resultatet blev ett blått band, ett VG. Hon behöver tid och är just nu väldigt luftig på sina ben. I en riktig växtfas. Men det var väldigt roligt att träna och få visa henne. I unghundsklassen tävlade vår lilla raket Fay, som numera är något mer sansad i stående ;-) Och som hon älskar detta, vilket energiknippe man har i händerna - fullt ös framåt! Fay fick EXC men blev inte placerad i konkurrensen.

Ines i juniorklassen.

Ines i klassbedömningen.

Fay i individuella bedömningen.

 

Fick sån fin bild av Lisa på "Ylva" (SE VCH Mayamore Great Little Tiger), en tik som vi är så stolta över! Ylva är efter "Baros" (CH Night Wish Darrem Canis) och Beda (Mayamore Belle Prosperity).

 

2017-01-27

I lördags begav vi oss i stort sett nästgårds till Kumla ridhus och SSRK Bergslagens vinterutställning. Vi hade enbart anmält "Fay" (Barecho Surprise Me) som skulle debutera i unghundsklassen eftersom hon precis fyllt 18 månader och inte längre får delta i juniorklass. Från oss deltog också "Tora" (Mayamore It Girl) med matte Kristina och Tora skulle göra officiell debut på utställning, i juniorklass då förstås. Domare för dagen var Caroline Lundqvist. Först ut var då tikarnas juniorklass och Tora fick ett EXC och blev sedan oplacerad i den stora klassen. Stort grattis Kristina och Tora för så fin visning på premiären! Toras kritik löd: "Mycket tilltalande helhet, fina proportioner. Feminint välmejslat huvud, bra skalle. Aningen tunt nosparti. Vacker hals, stark överlinje. Tillräckligt förbröst, ok vinklar fram och bak. Rör sig något trångt bak. Bra steglängd från sidan. Bra pälskvalité. Mycket trevligt temperament. Välvisad.". Sedan var det dags för Fay som skötte sig galant och också fick ett EXC. Hon blev därefter oplacerad i konkurrensklass. Kritiken löd: ”Tilltalande helhet, fina proportioner. Feminint huvud och uttryck, vacker mejsling. Aningen tunt nosparti. Bra stop. Välansatta öron. Bra hals och rygg. Väl ansatt svans. Tillräckligt förbröst. Ännu ngt. tunn benstomme. Bra tassar. Rör sig OK. Mycket bra pälskvalitet. Trevligt temperament. Välvisad.”.

Fay kunde ingå i en uppfödargrupp från Barecho och vi deltog i den tillsammans med tre av Fays uppfödarkompisar. Det blev en grupp med tikar ur fyra olika kombinationer. Gruppen blev BIR med HP och i finalerna blev uppfödargruppen BestInShow-1! Verkligen roligt!

Duktiga Tora som mer och mer börjar komma på det här med att stå ;-)

 

2016-12-18

Här har tyvärr hemsidan legat nere några dagar men är nu igång igen. I samma veva blev vår svarta pärla "Maja" (CH Pygmalia's Bärglärka) sjuk, så det har varit några upptagna dagar av nervositet och ovisshet här. Nu verkar allt peka åt rätt håll för Majas tillfrisknande och vi kunde inte vara lyckligare! <3

 

2016-10-06

I lördags 1/10 åkte vi på ÖLKKs inofficiella utställning i Kvinnersta. Vi hade med oss Ines och Fay, och dessutom skulle Ines kullsyster Tora vara med för att göra debut i utställningsringen.

Det blev en ovanligt lång väntan på att bedömningen för oss skulle starta. Visst brukar inofficiella ta längre tid men det här var nog mer runt två timmar senare än vad man kan räkna med. Nåväl, humöret och vädret var ju fint så det gick ingen nöd på oss ;-)

Ines (Mayamore Ivory Rose) och Tora (Mayamore It Girl) tävlade i klassen 4-12 månader och vilken prestation de gjorde. Det var ingen kort uppvisning inte - men bra träning förstås! Ines vann klassen med HP följt av Tora som kom 2:a med HP. Båda fick jättefin kritik och lovord av domare Pernilla Hallgren. Ines blev därefter BIR-valp! 

Dags för Fay (Barecho Surprise Me) efter det och som hon visade upp sig :-) Hon blev 1:a med HP och iom ingen konkurrent blev hon BIR. Sen blev det en lång fikapaus i väntan på gruppfinalerna... Först 15.30 var ringen färdigbedömd och då gick Ines in och tävlade om BIG-valp. Ingen placering för henne där. I tävlan om BIG för Fay så stod det till slut mellan oss och en fin portugisisk vattenhund och där vann Fay och blev BIG-1!

Foton kommer!

 

2016-09-20

Två helger i rad har "Fay" (Barecho Surprise Me) varit iväg på utställning och showat. I Högbo 4/9 på SKKs internationella utställning fick hon EXC och vann hon juniorklassen med CK för domare Juan Grillo Londono från Colombia och blev sedan placerad som 3:a Bästa Tik med reserv-CERT. Fay deltog även i Barechos uppfödargrupp bl a tillsammans med sin bror Justin. Gruppen vann och blev i finalen placerad som BIS-3! Söndagen efter var vi i Gimo och ställde ut för Jan-Erik Ek. Där placerades Fay som 2:a i juniorklassen med CK och hon deltog även då i en BIR-vinnande uppfödargrupp. Duktig tjej!

Vi passade på att ta en ståbild på vår fina 16 månaders-tjej :-)


Fina Fay <3 tillsammans med Helene :-)

 

Lördagen den 17/9 gick Springer Östgöta/Småland Cup av stapeln och där gjorde "Mocca" (Mayamore Himalaya) debut i utställningsringen tillsammans med sin matte Anne-Marie för domare Maria Herbertsson. Och det gick ju galant! Mocca vann tikarnas valpklass med HP och blev sedan BIM-valp! Kritiken löd: "Söt tikvalp av utmärkt typ. Vacker helhet med goda proportioner. Feminint välmejslat huvud. Fortfarande något ljusa ögon som kommer att mörkna. Utmärkt skulderblad, förbröst och bröstdjup. Vävälvda revben. Vacker hals och topline. Något brant kors. Fina tassar och benstomme. Välutvecklade lår. Vacker päls och färg. Karaktäristiska och fria rörelser runt om. Trevligt presenterad."

Mocca är ur vår H-kull efter CH Barecho Play Now Pay Later, undan Mayamore Forever Spoken For.

Stort grattis Mocca och Anne-Marie! :-)

 

2016-09-03

Vi har fått så fina hälsningar från våra valpar här i sommar. Något vi uppskattar enormt mycket - förstås! Det är så roligt att få ta del av vardagen eller träning och andra äventyr. Här är några av bilderna, fler läggs upp här efterhand >>

 

Vår mail krånglar för tillfället. Vi kan ta emot mail men inte skicka mail. Felsökning hos Telia pågår. Tills det fungerar; maila gärna så kontaktar vi er via sms eller mobil, alt. smsa eller ring.

 

2016-08-24

Söndagen 14 augusti var vi iväg till Askersund och SSRKs sommarutställning. Domare för dagen var Andrew Burt från Australien. Det var dags för några av vårvalparna att göra debut och det gjorde dom med den äran! Först ut var "Love" (Mayamore Instant Repeater) i hanarnas valpklass 4-6 månader. Han fick väldigt fin kritik men ville absolut inte springa utan skuttade mest.. ;-). Love kom 2:a. Därefter var det dags för både "Ines" (Mayamore Ivory Rose) och för "Silke" (Mayamore Handwritten) att tävla i tikarnas valpklass 4-6 månader. Ines vann klassen med HP och Silke kom 3:a, så fint visad av sin ägare Lisa. Ines tävlade således om BIR.et mot hanvalpen som vann i Loves klass och där gick hanen vinnande ur loppet, vilket gjorde Ines till dagens BIM-valp -- så roligt! Sist ut för oss denna dag var "Fay" (Barecho Surprise Me) som bjöd oss på dagens show och som lätt skulle vunnit titeln "dagens gladaste springer"! :-) Fay fick ett EXC och blev placerad som 4:a i klassen.


Ines (Mayamore Ivory Rose) 1:a med Hp och BIM-valp.

Isabelle och älskade Ines.

 

2016-08-12

I måndags besökte "Ylva" (SE VCH Mayamore Great Little Tiger) ögonveterinär Eva Gustavsson och ögonlystes UA. Alltid så skönt!

 

Vi och Maja-sonen "Miller" (Mayamore Champagne Supernova) måste ju förstås framhålla och gratulera Millers duktiga dotter "Lakrits" (SE VCH Belgarbo's Wineyards Cascade) och hennes uppfödare och förare Magnhild Löfstedt till godkänt norskt jaktanlagsprov - där Lakrits dessutom blev provbäst på hela 52 poäng! Stort grattis till er!

 

2016-08-05

I helgen var duktiga "Jambo" och matte Helena till Falkenberg och tävlade i rallylydnad. Fyra starter och det blev full pott! På sista tävlingen kom de t o m 1:a totalt sett! Jambo vann diplom i Avancerad klass och kan nu titulera sig RLDN RLDF RLDA Mayamore Finders Keepers. Därmed är han uppflyttad att tävla i Mästarklass. Stort grattis Jambo och Helena!

 

Härliga nyheter har vi också fått då vår fina "Fay" (Barecho Surprise Me) är röntgad med A-höfter!

 

2016-07-14

Nu har sista valpen lämnat boet. "Hassel" (Mayamore How Soon Is Now) har också flyttat och fått sin underbara familj. Hassel får fortsätta heta Hassel och är det nånting har passar att heta är det just det ;-) Vår lilla charmknutte, vi saknar dig förstås! Varmt lycka till önskar vi hans nya matte och husse!

 

2016-07-12

Nu har "Imre" (Mayamore I Owe It All To You) flyttat till sin nya matte och husse och han lystrar numera till "Nemo". Stort lycka till med lilla juvelen! 

 

2016-07-05

Världens finaste "Imre" (Mayamore I Owe It All To You) har nu hittat sin egen familj. Vi kommer att sakna honom oändligt men ser fram emot att träffa honom framöver.


Vackra lilla Imre!

 

Nu är det godingen "Hassel" (Mayamore How Soon Is Now) kvar hos oss som är till salu. Hassel blir 15 veckor imorgon. Han är fullvaccinerad nu och avmaskningen är klar. Söker du en alldeles underbar kille med ett hjärta av guld, massa bus i kroppen och som älskar att bära på saker så finns en liten pärla här :).

Hassel som gärna sitter i husses famn.

Uppifrån och ner: Love - Imre - Hassel.

 

Har fått så vackra bilder på "Selma" (SEVCH RLDN RLDF RLDA RLDM Mayamore Auburn Supernova) som är efter CH Wongan Kadenza och CH Pygmalia's Bärglärka. Selma är kullsyster med alla andra stjärnor från A-kullen, bl a Elvis, Iza och Lydia. Selma är Rallylydnadsmästare och Viltspårschampion och tillsammans med matte Cajsa tränar och tävlar de för fullt.

Duktiga Selma och Cajsa

 

Vi har fått en fin sommarhälsning från Simba (Mayamore I Follow Rivers) som badar och simmar för fullt.

 

 

2016-06-26

Här har midsommarhelgen fortlöpt lugnt och skönt. Vi får så fina hälsningar från de valpar som flyttat, de verkar stormtrivas hos sina nya familjer och tvärtom. Här kommer en hälsningar från Bamse (Mayamore High Flyer) som åkt båt och badat:

Vår "Ines" (Mayamore Ivory Rose) fortsätter att utvecklas så fint och är så härlig i sitt temperament.

Fick lite väl lång hals i uppställning, det fanns ett väldigt gott kex i min hand ;-)

Ines bror "Love" (Mayamore Instant Repeater), fotot taget när han var 10 veckor. Numera bråkar han mest vid uppställning men skam den som ger sig...

G- och I-kullens mormor "Stella" (Goldflame's Rosewood), 9,5 år. Så fin och fräsch på alla sätt och vis.

Vår dotter Isabelle hjälpte mig med lite fotografering häromdagen. Då passade vi på att fota mamma "Beda" (Mayamore Belle Prosperity) också. Visserligen för rund fortfarande efter valpkullen och pälsen är ännu inte tillbaka men en ståbild fick det bli ändå på vår underbara vän.

"Hassel" (Mayamore How Soon Is Now) myser med husse.

Ståbild på Hassel, 12 veckor. En sån rejäl, välbyggd och mysig hane vi alla är kär i här hemma ;-)

Hassel i Isabelles knä

Och så "Imre" (Mayamore I Owe It All To You), 13 veckor på fotot. Underbara väsen! Han rör sig så fint! Med det mest bedårande huvudet och uttrycket. Ett ansikte som utmärkte sig redan vid 5 veckors ålder. :)

"Imre" <3

"Fay" (Barecho Surprise Me), som vi samäger med Kennel Barecho, har ju fyllt 1 år också och även kommit in i löp nr 2. Hon utvecklas så fint och är en sån ljuvligt vild och go tik.

 

2016-06-15

Har fått så fina rapporter från våra valpar som hunnit flytta till sina nya hem. Tänk att H-kullen fyller 12 veckor idag redan! I-kullen blir 12 veckor på fredag. Här hemma sköter Beda och Fay våra valpar med glans, Hassel ser nog Beda som sin mamma just nu ;-). Barnen leker fint med dem och valparna leker fint tillbaka. Nåväl, fint och fint... snart så! De får med sig mycket genom att de fortfarande bor hos oss, de får lära sig hur man ska bete sig mot oss människor. Vår hud är inte lika tålig som artfrändernas ;-)

"Hassel" och "Imre" söker fortfarande efter sina egna familjer. Nya 12-veckorskort ska tas denna vecka, pojkarna utvecklas väldigt fint må jag säga. Dessutom detta viltintresse, apporteringslust och det sociala språket/temperamentet som de har... Vi är SÅ nöjda med dessa valpkullar!

 

2016-06-07

Rolig nyhet från Helena och Jambo (RLDN RLDF Mayamore Finders Keepers)! Igår knep de 77 poäng på Rallylydnad avancerad på Katrineholms Brukshundklubb. Stort grattis till er!

 

I helgen har vi ägnat oss åt trädgårdsarbete och givetvis en massa lek och bus.

Imre och Fay

Love och Fay


Fay och Imre

 

Hassel var förstås också med i allt bus men fastnade inte på bild denna gång ;-)

 

2016-06-03

Pga att mobilföretagen krånglat så med våra telefonnummer finns inte den korrekta informationen om våra nummer på söksidor på internet. Mitt (Malin) nummer står att Peter är ägare till - och tvärtom, Malin står som ägare till Peters nummer. Det är en blunder som vi har försökt rätta till under lång tid men det är inget som företagen lyckats återställa ännu. Det nummer som gäller för kontakt är att ringa Malin på mitt mobilnummer 073-8443344 alternativt mail förstås: malin@mayamore.com

 

2016-06-02

Valpflyttarvecka hela veckan har vi haft!

Pga ett återbud har vi nu två hanar till salu, en ur H-kullen och en ur I-kullen. Vi ser gärna att de kommer till tränings-/tävlings-/utställningsintresserad, men viktigast är förstås alltid ett kärleksfullt hem!

 

2016-05-22

Den stora dagen har kommit för många av våra valpar! Besiktningarna, vaccinationerna och chipmärkningarna är klara och nu har de börjat flytta hemifrån till sina nya fina familjer.

Nu finns det 8-veckorsbilder på båda kullarna på deras sidor.

 

H-kullen >>

I-kullen >>

 

Har ju glömt att uppdatera om I-kullens halvbror "Aslan" (Mayamore Got Heritage) som den 6 februari gick Nosework doftprov på eukalyptus och klarade det galant godkänt. "Aslan" och matte Sandra tränar på och ska även gå nosework-läger i augusti. Stort grattis till era framgångar inom Nosework och jag gissar att det inte är den sista rapporten från Aslan.

 

2016-05-14

Nu finns det 7-veckorsbilder på båda kullarna på deras sidor.

H-kullen >>

I-kullen >>

Lyx på hög nivå! Att få mysa med dessa godingar, kan knappast bli bättre :)

Här med "Indie" (Mayamore If The Stars Were Mine) 7 veckor.

 

2016-05-08

Valparna har nu fyllt 6 veckor och det är förstås full fart! De är supersöta, sociala och smått äventyrliga ;-)

Tyvärr fungerar inte den normala bilduppladdningen just nu så jag ska försöka lägga nya bilder här i Nyheter istället. Börjar med I-kullens 6-veckorsfoton.

Vi har två vackra hanar att tinga i denna kull. Kontakta oss för mer information.

Ippon och Isak

Indie och Ikaros

Isidor och Imre

Ilona och Irina

 

H-kullens 6-veckorsfoton:

Hassel och Haddaway

Hagge och Hesta

Heather och Himla

Holly och Honey

 

2016-05-02

Nu finns 5-veckorsbilderna ute på valparnas respektive sidor. Vissa väckta ur sin skönhetssömn för fotografering vilket också syns på kortet men kul att se teckningar och också alltid bra med all hanteringsträning. De har blivit badade och klippta nu och fler tillfällen till sånt blir det inom kort. Alla har hittills tagit trimmaskinen med ro måste jag säga! :-)

H-kullen

I-kullen

 

Vi har haft en vecka fylld med valpspekulantbesök till båda valpkullarna och det har varit så trevligt att få träffa alla som vi haft kontakt med under en period nu. Det är alltid lika kul att ses och prata hund och valpköp. Vi känner verkligen att valparna kommer att överlämnas i de allra bästa händer - en ovärderlig känsla när man ska skiljas från sina små juveler inom ett par veckor!


 

2016-04-29

Nu är valparnas stamtavlor registrerade. Se mer under H-kullen och I-kullen.

Nu får valparna finna sig att bli fotade lite titt som tätt :-) Det går ju liksom inte att låta bli heller att knäppa kort på såna här godisar...

Bedas ena hane "Ikaros" (Mayamore I Follow Rivers) 4,5 veckor gammal.

"Himla" (Mayamore Harlequin) 5 veckor

 

2016-04-26

Nu finns 4,5-veckorsfoton på valparna på deras sidor.

H-kullen >>

I-kullen >>

 

2016-04-17

Nu finns 3-veckorsfoton på valparna på deras sidor.

H-kullen >>

I-kullen >>

 

2016-04-09

Nu finns 2-veckorsfoton på valparna på deras sidor.

H-kullen >>

I-kullen >>

 

2016-03-29

Äntligen är våra påskkullar här! Som vi har längtat efter dessa små liv! Den 23 mars valpade Speja (Mayamore Forever Spoken For) 8 ljuvliga valpar; 3 hanar och 5 tikar. Den 25 mars valpade Beda (Mayamore Belle Prosperity) också 8 fantastiska valpar, och där blev fördelningen 6 hanar och 2 tikar. Alla valpar är förstås ursöta och båda mödrarna mår fint. Stolt far till båda kullarna är Paco (SEU(u)CH NOUCH JWW-14 FIJV-14 WW-15 NORDV-15 Barecho Play Now Pay Later).

Speja med sina godingar.

Beda med sina juveler.

 

Mitt emellan dessa födslar firade vår älskade Maja (SEVCH Pygmalia's Bärglärka) som fyllde 11 år den 24 mars. Vi är så tacksamma över dig Maja! Över att vi får leva tillsammans med dig, över att du kom in i vårt liv som en virvelvind och förgyller det varje dag!

 

 

2016-03-21

13 mars var jag och Fay (Barecho Surprise Me) iväg till Strängnäs på SÖKKs internationella utställning. Det var dags för debut i juniorklass och Fay fick ett EXC och en 4.e-placering av domare Carl Gunnar Stafberg. Tyvärr fick jag åka ensam pga sjuka barn så jag hade ingen fotograf med mig men ett litet bildbevis fick jag av Bettan. Tack för det! :)

Fay och jag

 

Våra valpningar närmar sig förstås. Först i tur står Speja (Mayamore Forever Spoken For) och därefter Beda (Mayamore Belle Prosperity).

Linnea matar Speja... Bär man bebbar i magen ska man givetvis pysslas om ordentligt :)

Beda testar sin nya låda och verkar nöjd med mattes design :)

 

2016-03-12

I torsdags kom så Speja (Mayamore Forever Spoken For) hem till oss för att vara här inför valpning. Lika pigg och fin som alltid men lite större i omfång än vanligt då förstås. Här växer magarna på våra tikar och de mår förträffligt.

Beda (Mayamore Belle Prosperity) och Speja myser i soffan

Speja på dygn 48

Speja nytrimmad, på dygn 50.

Bedas mage här på dygn 43

Fay myser ihop med Beda

 

Vi har också fått så fina foton och hälsningar från vackra Wilma (Mayamore Girl With A Pearl) som är dotter till Beda. Wilma lever och bor så vackert hos Åsa i Jämtland.

Tack Åsa för så fina bilder på Wilma <3

 

2016-02-29

Magen växer!

Speja 4 veckor dräktig.                                     Speja i vecka 5.

 

 

2016-02-26

Fler glädjande besked! Nu har vi fått bildbevis även på "Beda" (Mayamore Belle Prosperity) och visst är hon dräktig! Läs mer om våra väntade valpar under Aktuella kullar.

 

2016-02-18

Idag fick vi glädjande besked om vår första väntade valpkull! "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) är genom ultraljud konstaterat dräktig och väntar valpar efter Paco (CH Barecho Play Now Pay Later).

 

2016-01-28

I lördags var det dags för Fay (Barecho Surprise Me) att åka på utställning, denna gång i Kumla på SSRKs utställning. Hon visade riktig springerglädje i ringen och värmde upp Maria ;-) när jag inte hade möjlighet att visa. Fay kom 3:a med HP i valpklass 2 för domare Christina Daniels. Tack snälla Maria för all hjälp med vårt busfrö!

Båda våra tikar valde att överraska oss lite genom att börja löpa tidigare än planerat! Nu är både Speja och Beda parade och vi hoppas på valpar omkring påsk. Läs mer under Aktuella valpkullar >>

 

2016-01-08

Nu finns mer uppdaterat kring vårens valpplaner under Planerade valpkullar >>