2015-12-31

 

Självklart en uppdatering på årets sista dag!

 

Den 12 december var Iza-sonen "Jambo" (RLDN RLDF Mayamore Finders Keepers) på rallylydnadstävling i Sävsjö och där vann Jambo en ny titel ihop med matte Helena - RallyLydnadsDiplom Fortsättning. De fixade 72 poäng och vi gratulerar er varmt, ni är så himla duktiga!

 

 

Duktiga Jambo med sin fina och välförtjänta rosett!

 

 

 

Nu väntar vi med spänning på allt som ska komma under våren till oss, det ska bli så roligt med valpar i huset igen :), till att börja med är det Speja som är först ut, följt av Beda. Se mer under Planerade valpkullar >>

 

Här kommer vi att fira in nyåret i lugn och ro tillsammans med våra barn och hundar. Vi skänker en tanke till alla djur, både vilda och ovilda, som måste utstå en massa lidande under årets sista och första dag. Till nästa år hoppas vi att ännu fler tagit sitt förnuft till fånga och avstår fyrverkerier så att vi kan önska varenda en ett Gott Nytt År <3!

 

 

 

2015-12-10

 

Inte så mycket som hänt hos oss förutom att lilla Fay (Barecho Surprise Me) växer så det knakar, precis som de flesta valpar gör i den här åldern :). Speja (Mayamore Forever Spoken For) har börjat fälla ur så smått och vi räknar med att löpet kommer att gå igång inom två månader. Stämmer allt i tid med fortsatta löp kommer vi även att para Beda (Mayamore Belle Prosperity) under våren, förmodligen under mars/april.

 

 

En bild på vår fina drottning Maja (SEVCH Pygmalia's Bärglärka) som fyller 11 år i mars 2016.

 

Från tävlingsbanorna har nyheten kommit att Iza-sonen Jambo (RLDN Mayamore Finders Keepers) tagit ytterligare poäng i rallylydnadens fortsättningsklass med 81 poäng. Bra jobbat Jambo och Helena -- stort grattis!

 

 

 

2015-11-12

 

Vi har ju varit iväg på ytterligare en utställning, närmare bestämt i Köping och på Köpings Kennelklubbs inofficiella den 1 november. Vi åkte för att träna med lilla "Fay" (Barecho Surprise Me) som nu blivit 5 månader. Fay blev först 1:a med HP i tikarnas valpklass 4-12 månader och därefter blev hon BIR-valp! Domare var Mats Lindborg. Gruppfinalerna gick i rasringen och där vann Fay BIG-4! Så roligt! Nu blir det till att vänta till nästa år innan utställningarna tar vid igen.

 

 

När vi vunnit BIR-valp!

 

 

Suddigt - men man ser att det är vi iallafall.. :)

 

 

Ingen "snygg" bild på fröken, man ville absolut inte stå ;-) men jag ville för en gångs skull ha ett kort från gruppfinalens matta och från ringen (och denna gång på BIG-4-vinsten) och rosetten så vi kämpade lite...

 

 

 

2015-10-07

 

I lördags 3 oktober anordnade Örebro Läns Kennelklubb en valp- och veteranutställning vid Kvinnerstaskolan utanför Örebro. Vi hade anmält Fay (Barecho Surprise Me) som skulle göra debut i ringen och vår vackra veteran Stella (Goldflame's Rosewood). Fays premiär gjordes för en domare som hetter Carina Lindin och vi vann vår klass med HP, därefter blev Fay BIR-valp över hanen ur valpklass 4-5 månader, så en BIS-final väntade henne senare på eftermiddagen. De skulle inte köra några grupper denna dag. Direkt efter Fay var det dags för Stella och hon var ensam veteran, men fick det viktiga HP:t och blev Bästa Veteran. Även för henne väntade då en BIS-final. Det var ruggigt och kallt i lördags, jag hade inte läst så noga så jag visste inte att utställningen skulle hållas utomhus, och klätt mig lite därefter också. Men det gick bra med varma koppar kaffe och busiga barn omkring mig som jag lekte med - jag höll mig varm :)

 

Finalerna körde igång och alla BIR-valpar skulle då in i finalringen för att bedömas och Supreme Puppy skulle dömas av Hossein Mohaddes. Han gillade Fay men valde att inte placera henne i BISet. BIS-veteran skulle dömas av Carina Lindin och Stella rörde sig lika ljuvligt som alltid, och vi knep en BIS-3-veteran-placering!

 

 

Fay står still några sekunder iaf... :)

 

 

 

 

Stella som blev BIS-3-veteran!

 

 

Stella efter vinsten.

 

 

Litet collage över lördagen.

 

 

 

På söndagen var det en "vanlig" inofficell utställning med alla klasser, så då var även Ylva (SEVCH Mayamore Great Little Tiger) anmäld. Först ut igen var Fay som blev 1:a med Hp i tikarnas valpklass 4-6 månader för domare Eva Jönsson, och då blev hon också BIR-valp då ingen hanvalp deltog. Därefter var det dags för Stella och hon vann sin klass med HP och skulle tävla mot vinnaren ur vuxenklassen om BIR, men hade redan vunnit BIR-veteran givetvis. I vuxenklassen tävlade Ylva och hon vann den klassen med HP - så Lisa fick rycka in och visa Ylva i tävlan om BIRet då jag hade Stella. Stella blev BIR och hade alltså två finaler att vänta, en om BIG och en om BIS-veteran. Gruppfinalerna las i rasringarna så att inte väntan skulle bli så lång. Först ut i tävlan om Bäst I Gruppen 4-6 mån var Fay - och hon rörde sig fantastiskt fint, lilla hjärtat så duktig! Vi blev BIG-1!! Såå kul! Och därmed hade vi en BIS-final att vänta. Snabbt byte till gruppfinal för vuxenklassen, dags för Stella att tävla om BIG. Och som hon rör sig... vi blev BIG-4! Otroligt roligt! Efter det fikade vi lite och inväntade att andra ringen skulle bli klara med sina bedömningar. Den domaren hade 86 hundar att döma så BIS-finalerna startade ca 15.00. Först ut igen var Fay som nu representerade Grupp 8. Domare i valp-BISet var Anna Uthorn. Vi blev inte avtackade utan kvar bland de fyra som skulle placeras. Och där blev vi BIS-3-valp! Så himla kul! Tyvärr missade jag att påa att någon skulle ta kort på Fay i BISet, klantigt av mig men jag skyndade mig för att byta så att jag kunde gå in med Stella i BIS-veteran... Och där fanns då alla BIR-vinnade veteraner.. domare var Anna Uthorn och hon tyckte också om Stella - och behöll oss kvar bland de fyra som skulle placeras! Vi blev BIS-3-veteran! Vilken härlig helg, en massa fina priser och foder och godis till hundarna fick vi med oss. Hela helgen genomsyrades av skön stämning och vi möttes av trevliga funktionärer vart vi än vände oss.

 

 

Fay tar en välbehövlig paus efter att ha kammat hem så många som rosetter ända fram till BIG-1 :)

 

 

 

 

Fina Stella BIS-3-veteran på söndagen.

 

 

 

Jag ska försöka lägga upp filmer från söndagens utställning som Peter fixade, alltid roligt att se :) Då är både Ylva, Stella och Fay med.

 

 

 

2015-10-06

 

Goda nyheter vad gäller Speja (Mayamore Forever Spoken For) och ögonlysning, hon konstaterades UA den 25/9. Så skönt! Och likaså hennes mor Iza (SEVCH Mayamore Amber Horizon) ögonlystes med samma fina resultat.

 

 

 

2015-09-24

 

Det blev inga Otto- och Beda-valpar på detta löpet, hon smög nog igång löpet lite tyst och hann gå ur höglöpet innan hennes matte reagerade. Jag kan nog inte med ord riktigt beskriva hur det känns och hur besviken jag blev på detta scenario. Många tankar strömmar genom huvudet givetvis..planer och planering som inte blir som man tänkt sig, man får stuva om och tänka nytt.

 

Härnäst kommer Speja (Mayamore Forever Spoken For) att paras med Paco (JWW-14 FIJV-14 WW-15 Barecho Play Now Pay Later). Här kan du kika mer på Paco >>.

 

Går alla planer i lås så åker Beda tillbaka till Otto i vår.

 

 

 

2015-09-10

 

Nu har Beda (Mayamore Belle Prosperity) gått in i löp så inom kort hoppas vi på en dejt med fina "Otto" (SEVCH Cloette's Splendid Surprice). Läs mer om Beda här >> och om hennes planerade valpkull här >>. Vill du kika på hennes första kull som föddes i april 2014 så finns den här >> (G-kullen). Ur G-kullen har vi möjlighet att gå vidare på "Ylva" (SEVCH Mayamore Great Little Tiger)  - ett Beda-barn som vi är så lyckliga över!

 

 

 

2015-09-09

 

Något vi missat att uppdatera är att Bedas (Mayamore Belle Prosperity) son "Aslan" (Mayamore Got Heritage) varit ute med sina duktiga ägare Sandra och Roger i viltspårsskogen den 6 juli och spårat till sig ett godkänt anlagsprov för domare Anne Halling. Stort grattis till er! Bra jobbat!

 

 

 

2015-08-04

 

Lisa, jag och Isabelle åkte ihop till SSRK Bergslagens jubileumsutställning vid Stjärnsunds slott i söndags. Vädret var en blandad kompott av sol, regn och blåst, jag gissar att vi måste titta efter ett nytt utställningstält här framöver, det är möjligt att kastvindarna som kom i slutet av dagen knäckte ena tältbenet. Nåväl - domare för dagen var Anne Livö Buvik, rasspecialist från Norge. Först ut var "Ylva" (SEVCH Mayamore Great Little Tiger) i tikarnas juniorklass. Först fick hon ett EXC och en jättefin kritik av domaren och i konkurrensen blev hon placerad som 1:a med CK! Fina lovord över hennes vackra rörelser fick vi också.

 

 

"Ylva" (SEVCH Mayamore Great Litlle Tiger) klassvinnare med CK

 

 

"Ylva" 16 månader

 

Därefter var det dags för Ylvas mormor "Stella" (Goldflame's Rosewood) i veteranklassen, där hon fick EXC och vann med CK - också med fina lovord om hennes superba kondition! Hon blev BIR-veteran och därmed kvalificerad till att tävla i Best In Show.

 

 

Stella BIR-veteran

 

 

Stella BIR-veteran

 

I Bästa tik blev både Ylva och Stella oplacerade. Vi åt lite lunch och rastade hundar, hann med lite fotografering nere vid vattnet, och även både en och två fikapauser.

 

 

Lunch!

 

 

Världens lyckligaste att få vara med under dagen var ju helt klart Isabelle :)

 

Vid 16.00 var det dags för finaler och 8 st veteraner tävlade om de 4 åtråvärda placeringarna. Domare för BIS-veteranfinalen var Diane Solman från Sydafrika. Stella var som alltid taggad inför uppgiften och sprang som vanligt med härliga steg i ringen. Vi blev i n t e avtackade utan stod kvar bland de fyra som skulle bli placerade - och vi vann 4:e-platsrosetten och med det blev Stella Best In Show-4!

 

 

Stella i BIS-finalen

 

 

Stella i rörelse i finalen

 

 

Stella 4:a Best In Show Veteran

 

 

 

Förutom trevliga resultat på utställning så hämtade vi i slutet på juli äntligen vår efterlängtade lilla valp efter "Gizza" (CH Barecho Glint Of Gold). Gizza har jag beundrat ända sedan jag såg henne i Askersund 2012, hon är en fantastisk tik som jag tycker så oerhört mycket om!

 

 

Tikvalpen efter Gizza och Paco som flyttat till oss heter "Fay" (Barecho Surprise Me) och vi samäger henne med Kennel Barecho. Lilla Fay blir 10 veckor imorgon och hon har så klart redan fångat allas våra hjärtan här hemma. En underbar söt charmör som vi hoppas få mycket roligt tillsammans med!

 

 

 

2015-07-24

 

Mer uppdatering och bilder från Springerklubbens årliga Club Show kommer inom kort. "Stella" (Goldflame's Rosewood), snart 9 år, debuterade i tikarnas veteranklass med att få EXC och av 8 st bli placerad som 4:a för domare Mr Dave Mitchell, England. "Ylva" (SEVCH Mayamore Great Little Tiger) deltog också på Club Show, och fick ett VG i tikarnas juniorklass. Stellas kritik löd "8 years old bitch in lovely condition, beautiful head, kind expression, correct eye shape and colour. Good level topline, would prefer slightly higher tailset. Moved very well, good angulated front and rear."

 

 

 

Vi har också valt hane till vår "Beda" (Mayamore Belle Prosperity) och vår kommande valpkull i höst/vinter. Se mer under Planerade valpkullar >>

 

 

 

 

 

2015-07-01

 

Igår fick vi rapport om att Millers (Mayamore Champagne Supernova) dotter "Lakrits" (SE VCH Belgarbo's Wineyards Cascade) tagit sin tredje 1:a i viltspår och därmed kan hon titulera sig Svensk Viltspårschampion! Stort grattis till uppfödare Maja och ägare Johanna!

 

 

 

2015-06-14

 

I lördags åkte vi till Avesta och Dalarnas nationella utställning på Avestavallen. Det var länge sedan jag blivit så väl bemött på en utställningsplats, med inte bara trevliga utan faktiskt även glada parkeringsvakter, funktionärer, domare och ringsekreterare. Vacker plats med stora grönytor, där våra barn (som ganska naturligt inte har ro i kroppen att kunna sitta still under en hel utställningsdag) kunde springa benen ur sig från och till. Hit vill vi tillbaka! :-)

 

Resultatmässigt inga placeringar för domare Vidar Grundetjern men ett VG på "Ylva" (SEVCH Mayamore Great Little Tiger) första gången i juniorklassen och ett EXC på "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) första gången i öppenklassen. Roligt att få gå in i ringen med ett Stella-barnbarn och ett Maja-barnbarn <3. Tack Lisa och Bettan för en riktigt trevlig dag! 

 

 

Linnea tog ut och knatade lite med Bettans Boss :)

 

 

 

2015-06-10

 

Idag hade vi tänkt uppdatera med något positivt, men stört besvikna fick vi igår på ultraljudsbesök hos duktiga Leif Hokfors konstatera att vår efterlängtade valpkull efter underbara "Izzie" (SEU(u)CH Sugarstick's Brown Sugar) inte blir av då Izzie gick tom. Som uppfödare är inget givet eller självklart och bakslag som denna vår kantats av förekommer tråkigt nog. Nu ska vi bryta ihop och komma igen. Tror visst att jag skrev den meningen även en gång tidigare, i mars... Så snart vi har nya valpplaner uppdaterar vi hemsidan givetvis och till våra tålmodiga rara valpspekulanter återkommer vi så klart direkt när vi beslutat om ny kombination och valpkull.

 

 

 

2015-05-13

 

I lördags var "Ylva" (SEVCH Mayamore Great Little Tiger) på duktiga Husdjurshälsan och fick sina höftleder röntgade. Snabba som blixten var Kennelklubbens veterinärer att avläsa plåtarna och idag fick vi besked om att Ylva har A-A-höfter. Så härligt!

 

 

 

2015-05-10

 

Den 1 maj var "Ylva" (SE VCH Mayamore Great Little Tiger) på inofficiell utställning i Grästorp och ställdes ut för domare Lena Niklasson. Ylva vann sin klass (juniortikar) med Hp och blev sedan BIM. Stort grattis Lisa! Kritiken löd: "Mycket vackert huvud och uttryck. Bra bett och tänder. Vacker hals, rygg och kors. Utmärkt skuldra och överarm. Bra benstomme. Normala vinklar. Schwungfulla rörelser med kraft. Trevligt temperament. Lovande framtid."

 

 

 

Vi har nu parat "Izzie" (SEU(u)CH Sugarstick's Brown Sugar) och valpar väntas förhoppningsvis under vecka 28, med leverans vecka 36. Läs mer under Aktuella kullar.

 

 

 

2015-04-20

 

Mycket har hänt sedan senaste uppdateringen. Lydia (Mayamore Airy Fairy) mår bra igen och det är vi väldigt tacksamma över mitt i den stora besvikelsen över förlusten av hennes valpar. Vi har ännu inte helt glasklara planer för ny kull men uppdaterar så snart vi vet.

 

 

 

Den 24 mars i år var en stor dag! Då fyllde vår äldsta tik "Maja" (SE VCH Pygmalia's Bärglärka) hela 10 år! Kan inte förstå att det gått så lång tid sen den där dagen i maj 2005 då vi nervösa och förväntansfulla satte oss i bilen på väg ner till Vellinge och till Ulla och Lars för att hämta vår älskade pärla. Hon har berikat våra liv i obeskrivbara termer och hon förgyller tillvaron för oss alla varje dag. Vi kommer alltid att vara evigt tacksamma till Kristina och Ulla för att vi fick äran att ta hand om och leva tillsammans med vår älskade Maja <3.

 

 

Vår alltid så värdiga drottning!

 

 

 

28 mars var vi i Karlskoga på en inofficiell utställning tillsammans med Ylva (CH Mayamore Great Little Tiger) och Lisa. Lisa visade Ylva till klassvinnare med Hp och BIR för domare Lena Rollmar. Jag fick äran att visa Ylva i gruppfinalen och där blev hon BIG-1, även det för Lena Rollmar. Vi laddade om till BIS-finalen men där blev vi oplacerade, dock utplockade som 6:e ekipage.

 

 

 

Ylva med sina rosetter; BIR, Hp och BIG-1.

 

Ylvas jättefina kritik löd: "Tilltalande helhet. Utmärkt typ och storlek. Vackert huvud och uttryck. Utmärkt överlinje. Välvinklad. Välgående. Mycket fin päls. En tikvalp med mycket kvalité och inga överdrifter."

 

Ylva har dessutom viltspårat med Lisa, och detta genererade i tre raka 1:a-pris i öppenklassen! 10 april gick Ylva öppenspåret i Vänersborg som var chansen till ett championat - och hon fixade det med bravur det också! Så nu kan vår Beda- och Baros-dotter tillägga titeln viltspårschampion i sitt stamnamn, dvs SE VCH Mayamore Great Little Tiger. Så roligt, vi är så stolta över vår lilla pärla! Grattis Lisa, tack för att du förvaltar henne så väl!

 

 

 

Ylva med sin klöv och championatrosett!

 

 

 

Dessutom har vår "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) varit i Vallentuna med Anna för att gå MH. Det blev ett som vi är jättenöjda med, bra reaktioner och inga kvarvarande rädslor. Dessutom en 1:a på skottet.

 

Speja har även varit ute och viltspårstränat tillsammans med sin mor Iza (CH Mayamore Amber Horizon), båda två lika lyckliga över det!

 


Izas och Spejas annandag-påsk-spår.

 

 

 

2015-03-09

 

Här hemma känner vi stor tomhet just nu då Lydia plötsligt insjuknade och det visade sig att hon bar på en svår urinvägsinfektion, som i sin tur gjort att dräktigheten avbrutits och livmodern tagit skada. Fokus ligger nu på Lydias tillfrisknande. Det känns så jätteledsamt eftersom vi längtat så mycket efter hennes valpar, men vissa saker råder vi inte över. Tack till alla fina vänner och till våra valpspekulanter för stöttande och värmande ord. Vi ska försöka landa i detta nu och ta nya tag.

 

 

 

Förra fredagen 27/2 var Bedas dotter "Ylva" (Mayamore Great Little Tiger) i viltspårsskogen tillsammans med Lisa och spårade till sig godkänt i anlagsklassen på Dalslands Dreverklubb. Kritiken från domaren var jättefin, den löd bl a "mycket lovande tik, mogen för öppenklassen".

 

 

"Ylva" var även ute på utställning söndag 22 mars och då i Kumla, där hon tävlade i klass 9-12 månader och vann! Hon blev därmed BIR och gick vidare till finalerna där det deltog 31 st. Ylva kom 7:a. Stort grattis Lisa till alla framgångar ihop med Ylva!

 

 

Fina Ylva! Tyvärr taget med mobilkamera samtidigt som hon rörde sig men visst ser man ändå.. :)

 

 

 

2015-02-26

 

Äntligen fungerar tekniken hos oss igen!

 

Och därtill börjar det närma sig 16 mars, då Lydia gått 9 veckor. Hon har nu gått 6 veckor och mår prima. Det börjar gå lite saktare på promenaderna, mycket ska nosas och undersökas på vägen, och tupplurarna i soffan börjar bli lite fler. Vi är så förväntansfulla!

 

 

Lydia är dotter till vår "Maja" (SEVCH Pygmalia's Bärglärka) och far till Lydia är "Lleyton" (SEU(u)CH PLCH SEV-07 Wongan Kadenza). Vi har tidigare haft en kull på Lydias fantastska syster "Iza" (SEVCH Mayamore Amber Horizon) där vi sparade det vackra busfröet "Speja" (Mayamore Forever Spoken For). Lydia är vår allra förstfödda valp på kenneln, hon var det första som tittade ut på morgonkvisten den 24 november 2008 och hon kom med sätesbjudning under vårt skrivbord (där mamma Maja envist skulle valpa tyckte hon). En fantastisk känsla och en fantastisk start på något så roligt och spännande. Vi är såå nyfikna på vad som gömmer sig i Lydias mage ♥

 

Se mer om vår aktuella valpkull här >>

 

 

 

2015-02-09

 

I en vecka snart har vi haft stora problem med internet. Vi har redan en väldigt dålig mobiltäckning men det har fungerat hjälpligt pga wifi, men nu saknar vi helt vårt internet och därför även hemtelefon.Tekniker kommer ut till oss denna vecka, men om ni försökt kontakta oss och inte fått gensvar så maila gärna. Mailen kan vi läsa i mobilen om vi rör oss utanför byn där den mobila täckningen är bättre. Samtal till mobil går endast fram ibland och vi får inte alltid besked om att vi missat ett samtal. Vi hoppas kunna få detta avhjälpt snarast. 

 

 

 

2015-02-03

 

"Lydia" (Mayamore Airy Fairy) har nu gått tre veckor efter parning och vi kan konstatera att hon är dräktig. Lydia mår utmärkt och har givetvis antagit den där kloka dräktighetsblicken nu :) Vi längtar så efter de små juvelerna! Läs mer under Aktuella valpkullar.

 

 

Lydia i kramsnön i förrgår.

 

 

 

2015-01-13

 

Det är så ofattbart att skriva detta... men igår förlorade vi en stor personlighet, en genomsnäll, underbar och varmhjärtad kille. Vår älskade "Dante" (Quality Design Aprilmoments) drabbades av akut perinealbråck och det fanns inget annat val än att låta honom somna in. Det finns så mycket att säga om Dante, så otroligt mycket glädje han spridit och gett oss alla, både i vår familj och i Niclas familj. Just nu går det knappt att beskriva...eller skriva...det känns så fasligt tomt i hjärtat. Tack Niclas för att du och din familj alltid tog så fint hand om världens bästa Danteman. Det var ett nöje att få äga Dante tillsammans med dig! Och tack Bettan för att vi hade den äran att få Dante till vår flock. Tack Dante för allt du gett oss ♥ Du försvann från oss alldeles för tidigt...

 

 

Älskade Dante ♥

 

En av alla våra lyckliga stunder tillsammans... BIS-unghund för Mrs Kelly Jenkinson på Springerklubbens Club Show i Högbo 18 juli 2009.

 

 

Vi ses vid regnbågsbron, min vän...♥

 

 

 

Mitt i all sorg och saknad efter Dante har vi något ljuvligt att glädjas åt, nämligen att "Lydia" (Mayamore Airy Fairy) nu är parad med "Baros" (CH Night Wish Darrem Canis), och valpar väntas vecka 11. Lydia är efter vår fantastiska "Maja" (CH Pygmalia's Bärglärka) och vi ser så fram emot valpar efter Baros igen. Baros är far till vår G-kull. Se mer under Aktuella kullar.

 

 

 

2015-01-01

 

GOTT NYTT ÅR önskar vi!

 

Och glad nyhet är att Iza- och Rafferty-sonen "Jambo" (RLDN Mayamore Finders Keepers) vunnit sin första titel, nämligen RallyLydnadsDiplomNybörjarklass i Rallylydnad! Stort grattis till era framgångar Helena!

 

 

"Jambo" - RLDN Mayamore Finders Keepers

 

 

 

2014-11-19

 

Lite sen uppdatering, men så blir det ibland:

 

"Ylva" (Mayamore Great Little Tiger) var den 8 november till Tånga Hed på inofficell utställning ihop med Lisa och ställdes för Liz-Beth C Liljeqvist. Det gick ju som tåget; Ylva vann först sin klass (6-9 mån) med Hp, därefter blev hon BIR och slutade som BIG-1-vinnare! Kritiken löd: "Vältypad tik med lovande huvud, bra ögon och bett, välansatta öron, välutvecklad lång bröstkorg, stark rygg, passande benstomme, välvinklad bak, tillräckligt fram, rör sig redan rastypiskt, bra päls." 

 

Stort grattis!

 

 

Ylva med sina fina rosetter.

 

 

 

Iza- och Rafferty-sonen "Jambo" (Mayamore Finders Keepers) har varit på lydnadsplanen och där fixade han ihop 168 poäng i Lydnadsklass 1 för domare Ulf Erlandsson och därmed ett 1:a-pris tillsammans med matte Helena. Bra jobbat och stort grattis!

 

 

 

2014-10-27

 

Igår åkte jag och "Stella" (Goldflame's Rosewood) till Köpings Kennelklubbs inofficiella utställning där Stella skulle debutera i veteranklass, 8 år och 1 månad gammal. Domare var Nils-Arne Törnlöv och Stella showade som alltid. Hon blev först BIR-veteran och därefter BIR med kritiken: "Väl ihopkommen feminin tik av utmärkt typ. Bra helhet och proportioner. Vackert välskuret huvud. Korrekt bett. Bra resning, rygglinje och svans. Rejäl fin kropp, välställda ben. Harmoniska, korrekta och vackra rörelser. korrekt päls".

 

Gruppfinalen skulle gå i rasringen och efter en liten paus var bedömningen för Bäst i Gruppen igång. Och vi blev återigen placerade som etta, till BIG-1! Därefter var det alltså väntan på två BIS-finaler för oss som skulle gå i den stora ringen. Stella vilade upp sig i buren och jag passade på att rapportera hem att vi skulle bli kvar ett litet tag till i Köpings ridhus :-) När det var dags var Stella på g igen, precis som alltid. Först gick tävlan om veteran och med ännu större yta visade hon verkligen upp sitt vackra steg och vi vann och blev BIS-1-veteran! Så härligt! En liten paus då Bästa valp gick och sedan in igen för tävlan om Best In Show. Domaren tackade av hund efter hund men vi stod kvar bland de fyra sista... Sedan delade han ut pris till dagens 4:a, därefter dagens 3:a, och bad sedan oss och kvarvarande pudel att ta ett varv till och då blev vi BIS-2. Vilken dag och vilka fina priser vi fick med oss hem! En jättevacker adventsljusstake, en vattenkokare, en pläd och massor med hundfoder. Tack till Köpings Kennelklubb för så fint arrangemang och trevliga funktionärer. Trevligt nyvunnet sällskap vid ringen också, och det är precis den där extra guldkanten <3.

 

 

Vår vackra mormor Stella med sina tjusiga rosetter!

 

BIR, BIG-1, BIS-2 och BIS-1-veteran.

 

 

 

2014-10-05

 

Igår var det dags för "Ylva" (Mayamore Great Little Tiger) att tävla på utställning igen och denna gång i Kumla på ÖLKKs inofficiella utställning. Domare var Gunilla Sandberg och Ylva blev BIM-valp med kritiken "Söt feminin tik med fint huvud och uttryck, välburna öron, bra vinklad runt om, välburen svans, rör sig trevligt från alla håll, utmärkt temperament."

 

Dessutom blev vi intervjuade av Sydnärkenytt! Går att läsa här >>

 

 

 

 

Ylva och Beda poserade fint för journalisten :)

 

 

 

 

 

Den 27 september fixade "Speja" (Mayamore Forever Spoken Forgodkänt anlagsprovet i viltspår! Provet gick i Haninge för Thomas Persson från SSRK Östra och Speja blev med beröm godkänd. Provet gick på 12 minuter och den fina kritiken löd: "Ett synnerligen utmärkt spårarbete! Ringar och löser problemet. Kommer till viltdelen. Väl förd. Grattis! Och lycka till!". Slutkommentaren från domaren till Anna var "henne ska du vårda väl"... och det säger ju en del om hur utmärkt domaren tyckte att arbetet var. Tack Anna för att du förvaltar vår pärla så fint! 

 

 

 

 

2014-09-22

 

 

Fina bilder från Susanne Norman på vår "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) som tränar viltspår för fullt.

 

 

 

2014-09-20

 

I söndags åkte vi för att tävla på Springerklubbens inofficella utställning, Open Show, på Skutberget i Karlstad. Domare var Josefin Hamilton. Först ut var lilla pärlan "Ylva" (Mayamore Great Little Tiger) och hon kom 2:a med Hp och jättefin kritik i Valpklass 1: "5 månaders tikvalp av utmärkt typ. Vacker hals, utmärkt förbröst, feminint vackert huvud med vackert uttryck. Bra överarm, bra ben och tassar, kunde vara något djupare i sin bröstkorg, bra vinklad runt om, rör sig väl från alla håll, härligt temperament, välvisad". Därefter var det dags för vår kille "Miller" (Mayamore Champagne Supernova) att sträcka lite på benen i vänstervarvet och han skötte sig galant trots att han inte blivit utställd på evigheter. Ljuvliga Miller! Han blev oplacerad i klassen, avtackad som femma. Kritiken löd: "4-årig hane av utmärkt typ, fint maskulint huvud med härlig ögonfärg, något bred skalle, vacker hals, bra överarm, något framskjuten skuldra, skulle önska mer djup i bröstkorgen, utmärkta ben och tassar, bra vinklad fram och bak, rör sig mycket väl från sidan, mycket vacker päls, trevligt temperament, välvisad".

 

I unghundsklassen var det "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) och hon skötte sig också utmärkt, så roligt att få visa henne. Hon är fortfarande lite liten och tunn men kritiken löd: 18 mån tik av mycket god typ, mycket vackert välskuret huvud med härligt uttryck, bra hals, bra vinklad fram och bak, tillräcklig kropp för åldern, rör sig väl från alla håll men kunde ha något bättre steglängd, trevligt temperament, välvisad". Speja blev också avtackad som femma. Sist ut hade vi drottningen "Izzie" (SEU(u)CH Sugarstick's Brown Sugar) i championklassen och där blev vi 2:a med Hp och oplacerad i Bästa Tik. "Snart 5-årig championtik av utmärkt typ och storlek, vackert huvud, fina proportioner, utmärkt hals, fin överlinje, bra vinklad fram och bak, utmärkt kropp, härliga ben och tassar, härlig bredd över korset, fina lår, rör sig väl framifrån, något trång bak men med härlig drive och attityd från sidan, vacker päls, trevligt temperament, välvisad."

 

Vi hade en jättetrevlig dag tillsammans med Lisa och Sara, och det var oerhört trevlig stämning kring ringen också, och det bidrog både utställare, funktionärer och domaren till - sånt uppskattas verkligen! :-) Tyvärr har vi dock inga foton från Skutberget.

 

 

 

Idag har "Ylva" (Mayamore Great Little Tiger) varit på utställning igen, denna gång i Huskvarna. Först blev Ylva 1:a med Hp och BIR-valp för domare Tina Permo och i finalen slog Ylva och Lisa till med att bli BIS-2-valp! Så kul! Grattis!

 

 

 

 

2014-09-08

 

Inte så mycket tävlingar som varit men duktiga "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) har börjat på en viltspårskurs med Anna för kursledare Susanne Norman. Speja spårar hittills klockrent.

 

Tack för de fina fotona vi fått av Jessica Norman:

 

 

Anna och Speja på väg ut.

 

 

Speja spårar i vinkel.

 

 

Speja har funnit klöven!

 

 

Mys är obligatoriskt! "Ska vi spåra lite till nu matte?"

 

 

 

Finaste "Ylva" (Mayamore Great Little Tiger) har varit här på klippning i helgen, ett ljuvligt återseende.

 

 

Ylva

 

 

Kärt återseende.

 

 

Mys och lek med mamma Beda.

 

 

Vila en snabbis.

 

 

Kärlek!

 

 

Världens bästa Ylva...

 

 

 

Vi har också fått nys om att Iza-dottern "Mollie" (Mayamore First Generation) varit i farten igen i spårskogen och med bravur fixat den första viltspårs-ettan i Öppenklassen. Domare var Yvonne Thunberg. Stort grattis Marie och Mollie!

 

 

 

2014-08-21

 

Igår besökte jag och Izzie (SEU(u)CH Sugarstick's Brown Sugar) ögonspecialist Erik Kjellgren för ögonspegling och allt såg jättefint ut, dvs U.A.

 

 

 

En liten mor- och dotterbild fick vi till häromdagen också:

 

 

"Stella" (Goldflame's Rosewood) som snart blir veteran, här tillsammans med sin dotter "Beda" (Mayamore Belle Prosperity).

 

 

 

 

 

2014-08-17

 

Igår var det utställning på tre platser för några av oss. Vi åkte till Norrköping Dog Show och mötte upp med Mariana och Anna och hundarna vi hade med oss var "Speja" och "Izzie". "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) var först ut och hon debuterade i unghundsklassen eftersom hon passerat 18 månaders ålder den 24 juli. Hon är ingen unghund ännu, hon skulle behöva gå kvar i juniorklassen ett tag till, men åldern gör att hon nu ska visas i unghundsklass fram till att hon fyller två år. Hon visades av Anna och skötte sig utmärkt, fick igår sitt första VG med kritiken: "Mycket bra typ och storlek. Feminint huvud med bra ögonfärg för åldern. tillräckligt vinklad fram och moderat vinklad bak. Bra förbröst och bröstdjup, något rund i länden, passande benstomme, rör sig med något kort steg från sidan. Bra pälskvalité, men visas för dagen i sommarklänning." av domare Annelie Karlsson. Sedan var det dags för mig och Izzie (SEU(u)CH Sugarstick's Brown Sugar) i championklassen, och hon flöt fram i ringen som vanligt. Alltid lika roligt att visa henne! Vi fick EXC med kritiken "Härlig championtik, härligt feminin hund med mycket bra proportioner, välliggande skuldra, bra vinklad fram och bak, mycket bra förbröst och bröstdjup. Härlig päls som kunde vara mer urdragen. Härliga springerrörelser från alla håll. Välpresenterad!" och blev därefter placerade som 2:a med CK. I Bästa Tik blev vi avtackade och oplacerade. Peter och barnen var med och det var fullt hus i vårt tält med busiga glada barn så några foton tagna blev det inte men vi hoppas på att kunna få ta del av andras bilder om vi fastnat på någon eller några av dem :-).

 

I Falköping tävlade samma dag "Ylva" (Mayamore Great Little Tiger) för första gången på utställning, tillsammans med matte Lisa och det gick galant! Ylvas premiär i ringen löd "Lovande tik, fina linjer, lagom i hull, rör sig väl, stark och sund helt igenom, välvisad, vältecknad, vackert huvud, bra bett, välansatta öron, mycket lovande!" av domare Rose-Marie Hartwig. Debuten blev EXC och 2:a med HP. Stort grattis Lisa!

 

Och norröver på Skutskärs BK debuterade även Ylvas kullbror "Eddie" (Mayamore Got Loveknot) i utställningsringen för domare Gina E Persson. Eddie skötte sig också utmärkt tillsammans med husse Roger även om det var mycket hopp och skutt - och kom 2:a i valpklass 4-6 månader. Kritiken löd "Hanvalp 4 månader med trevlig helhet, korrekt bett, något öppna ögonlock, bra hals och överlinje, fina vinklar fram och bak, mycket bra benstomme, rör sig okej när han vill, mycket vacker päls och färg." Klart att ni ska prova på det igen framöver! :) Grattis Roger och Ing-Marie!

 

 

 

 

 

2014-08-10

 

Stella-dottern "Hedda" har varit till Skellefteå och tävlat i Rallylydnad och fixade båda banorna galant! Ena rundan gav 81 poäng och den andra 80 poäng. Däremed kan Hedda titulera sig RLDN Mayamore Beyond Maiden's Blush. Stort grattis till Hedda och ägare Åsa!

 

 

Hedda med sin medalj, rosett och diplom.

 

 

 

2014-07-26

 

Den 19 juli var det dags för Köping Internationella utställning. Verkligen hemma-hemma-plan för mig. På Kristinelunds Sportfält - eller Krillan som "det heter" - med badet, bandyplanen och ishallen omkring fältet, har jag varit många gånger :) Förutom att det känns som att komma hem så är det också en utmärkt utställningsplats, lätt och nära att parkera, bra asfaltsgångar intill planerna och stora oanvända grönytor omkring att rasta hundarna på. Väldigt välkomnande plats överlag. Tältet åkte vi och satte upp på fredagen, skönt att ha det klart.

 

 

Min dopkyrka i bakgrunden <3

 

 

 

Hur som helst: vi hade med oss "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) som skulle gå sin sista runda i juniorklassen. Väldigt välbehövligt för henne med klassen efter valpklass eftersom hon fortfarande är lite pälslös och behöver lite tid att utvecklas. Anna visade henne jättefint för den irländska domaren Catherine Collins och Speja fick ett EXC men blev inte placerad. Spejas kritik löd: "Very pretty girl, not in full coat, lovely head, nicely balanced, kind eye, sweet expression, nice neck proportions, good forechest, moves freely."

 

 

Fina Speja <3

 

Mellan juniortikarna och nästa klass vi skulle in som var med Izzie, hade vi lite tid att umgås med släkt och vänner som tagit sig ner till utställningen. Jag hade också äran att få visa Bedas farbror "Zola" (CH Barecho He's Got It All) en tur i Bästa Hane eftersom hans matte Carro går runt och är vacker som en dag med sin runda mage.

 

I championklassen hade vi vår "Izzie" (SEU(u)CH Sugarstick's Brown Sugar) anmäld. Vi vann klassen med CK med kritiken: "Very attractive bitch, lovely coat and condition, good colour, good head and expression, excellent markings, good strong neck and topline, good body angulation, moves freely with drive." Ingen veterantik var anmäld så det var dags för Bästa Tik direkt efter. Många fina tikar från dagen stod i ringen och blev granskade och till slut kommer domaren fram till oss först, och säger "I want you first". Sååå roligt! Izzie blev Bästa Tik! Nästa omgång blev tävlan om Bäst I Rasen, och vi gick den turen mot dagens Bästa Hane som var australiensiske CH Rowemaris Reason To Celebrate. Efter två varv sträckte domaren fram BIR-rosetten till oss!

 

 

Underbara Izzie, det är så roligt att visa henne, hon älskar verkligen att springa i ringen och visa upp sig! Så istället för att packa ihop alla pinaler blev det väntan inför gruppfinalerna. Givetvis kom då regnet med riktiga skurar så vi kurade allihop i tältet för att ta skydd. Delar av vår hemma-hejarklack åkte hem till sitt för att ladda och komma tillbaka, men dessvärre var Peter och barnen tvungna att åka hem för dagen pga att vi inte hade någon valpvakt. Jag blev inte helt ensam kvar dock, Izzie och jag fick platsa in hos Helene och David i deras tält <3, de skulle ändå vara kvar för att tävla i Veteran och i Uppfödargrupp i finalerna. Det blev så att Uppfödargrupperna skulle in precis före Grupp 8, och i uppfödarfinalen hade jag nöjet att få visa fina Miranda (CH Barecho Devil Wears Prada), så David var så snäll att han hämtade Izzie åt mig som hade sin uppladdning i tältet. Uppborstad och redo var hon när jag var klar med gruppen, så det var bara att ta över lilla fröken och gå till uppsamlingsringen. Vilken service! :-D Gruppfinalen skulle dömas av den ungerske domaren Attila Czérgedi och efter granskning plockar han ut oss tillsammans med fyra andra som han vill placera...och vårt namn ropas upp SIST! Såå fantastiskt roligt, Izzie vinner gruppen och blir BIG-1! Tack till Carro, Helene och David som var så gulliga och stannade för vår skull!

 

 

Izzie står som gruppvinnare!

 

Givetvis bestämde vi oss efter gruppvinsten att vi skulle åka tillbaka på söndagen och delta i BIS:et. Det var lika varmt på söndagen om inte varmare, men både Izzie och jag njöt i fulla drag och det var fantastiskt roligt att få springa in i finalen med henne och vara representant för grupp 8. Vi stannade dock som BIG-1 för Dan Ericsson.

 

 

Izzie och jag på väg in i BIS-ringen

 

 

Isabelle checkar så mamma gör rätt.. ;-)

 

 

Izzie i BIS-finalen. Varmt varmt men väääldigt njutbart :-)

 

Stort tack för alla gratulationer!

 

 

 

Vår ljuvliga pärla "Ylva" (Mayamore Great Little Tiger) har nu flyttat till nya kompisen Alice och matte Lisa som kommer att kunna förvalta Ylvas alla underbara egenskaper på allra bästa sätt - vi är så tacksamma över att vi hittade varandra, Lisa! Ylva kommer att komma till oss för att ha en valpkull framöver, det ser vi verkligen fram emot.

 

 

 

2014-07-11

 

 

 

Den 28 juni var det dags för Springerklubbens enda officiella utställning - Club Show. Ett jättetrevligt arrangemang med 107 anmälda hundar i år. Utställningen gick precis som förra året på Kilsbergens Konferens & Lodge i Ånnaboda utanför Örebro, en perfekt utställningsplats. Hanarna dömdes av Stig-Arne Kjellevold och tikarna av Frank W Bjerklund. Vi hade med oss vår juniortik "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) och hon visades jättefint av hennes matte Anna till ett EXC med kritiken: "Söt tik. Fin storlek. Feminint huvud med fint uttryck. Bra hals och skuldra. Tillräcklig kropp för åldern. Bra bakställ. Tillräcklig benstomme. Bra pälskvalitet men inte i full päls idag. Rör sig fint från sidan, fortfarande något smal fram."

 

 

Speja och Anna

 

I Championklass hade vi med oss "Izzie" (SEU(U)CH Sugarstick's Brown Sugar) och som hon älskar att visa upp sig! Hon placerades som 2:a i Championklassen bland ett helt gäng vackra springertikar! Så otroligt roligt :-) När det var dags för Bästa tik stod vi i nästan en hel full ring med fina tikar från alla klasser och vi blev uttagna i två omgångar - och blev slutligen placerade som 4:a!

 

 

 

Vackra rara Izzie! Hennes kritik löd: "Vacker tik av mycket hög klass. Feminint välmejslat huvud. Utmärkt hals och skuldra, härlig kropp. Fin överlinje. Fint bakställ, god benstomme. Vacker päls. Rör sig med stil och drive. Välpresenterad."

 

 

 

Samma dag som Club Show arrangerades befann sig "Selma" och matte Cajsa Johansson på Falkenbergs BK och tävlade i rallylydnad. Selma och Cajsa som är så fantastiskt duktiga och som bärgat titel efter titel knep tillräckligt många poäng i Mästarklass för att plocka det högsta möjliga diplomet och därmed kan Selma nu titulera sig Rallylydnadsmästare! Hennes nya stamnamn är SEVCH RLDN RLDF RLDA RLDM Mayamore Auburn Supernova. Stort grattis till Selma och hennes ägare Cajsa för ert fantastiska jobb!

 

 

Vilket superekipage! Cajsa och Selma.

 

 

 

2014-06-10

 

Alla valpar har nu åkt till sina nya hem och vi har fått rapporter från dem alla att allt flyter och att de njuter av livet till fullo hos sin nya flock. På G-kullens sida finns nu sent omsider även 8-veckorsbilderna upplagda.

 

Vår svarta drottning Maja (SEVCH Pygmalia's Bärglärka) blev klippt igår och vi passade på att ta ett foto på henne på den varmaste sommardagen hittills.

 

 

 

 

2014-05-30

 

Nu har valparna börjat åka till sina nya familjer och vi är så glada över deras nya fina hem! Kvar i vår ägo ur denna ljuvliga valpkull blir Mayamore Great Little Tiger och hon lystrar numera till namnet "Ylva". Imorgon fyller vår fantastiska lilla valp-hjälpreda Isabelle 3 år så dagen är fulltecknad, men på söndag bör 8-veckorsbilderna ligga uppe på alla godingarna.

 

 

 

2014-05-23

 

Dagarna är fyllda till max för oss från arla morgon till sen kväll - full fart på valparna som verkligen börjar bli "små hundar" nu. Men igår fick vi äntligen till lite bra foton på valparna, som fyllt 7 veckor. Stort tack Maria för hjälpen! Alla valpar har hem nu som väntar dem om en vecka förutom Gabriel som är till salu till rätt hem pga återbud. Här kan du kika på G-kullen 7 veckor gamla >>

 

 

 

2014-05-20

 

Bedas och Baros valpar växer så det knakar och nya bilder finns på deras sida >>

 

 

 

2014-05-15

 

Igår fyllde vår underbara C-kull 4 år! Stort grattis till Cintha, Siri, Tindra, Sigge, Tea, Ceasar och vår egen Miller! Föräldrar till C-kullen är MultiCH Linmoor Zimply Zalient - "Zeneck" och vår drottning "Maja" - SEVCH Pygmalia's Bärglärka.

 

 

Maja med sina små för fyra år sedan...

 

 

 

Idag blir vår G-kull 6 veckor! Dags för avmaskning igen samt dags att ta nya individuella bilder på dem och få ut i helgen... och dessutom trimning. Det sistnämnda brukar för det mesta vara föga populärt men det ska böjas i tid så man vänjer sig vid maskinen inför alla nödvändiga öronklippningar i framtiden.

 

 

 

 

 

 

 

2014-05-12

 

Nu är det fullt ös på valparna! I torsdags fyllde de 5 veckor.

 

 

Valpmys!

 

 

Tjaa, så här kan man också sova... Gina har hittat mysigaste sovställningen.

 

 

 

 

Linnea hälsar på Gustav

 

 

George somnar sött efter massa bus och lek.

 

 

Puss på husse! George stannar upp och är generös och Gina har redan slumrat till igen.

 

 

 

 

 

 

 

2014-05-07

 

Iza- och Rafferty-dottern "Mollie" (Mayamore First Generation) har varit i viltspårsskogen och gått ett anlagsprov med glans för domare Anne-Marie Eklund. Mollie skötte sig utmärkt och har nu ett Godkänt Anlag på sin meritlista. Grattis Marie!

 

 

 

 

Ett litet snapshot av Gustav, George och Gabriel.

 

 

 

2014-05-03

 

Valparna växer så det knakar och nu har vi haft många trevliga besök hos oss! Dags för 4-veckorsbilder och de finns på G-kullens egen sida.

 

 

 

2014-04-25

 

Igår passerade valparna 3 veckor och det är riktig fart i lådan. De har börjat äta valpfoder och haft sin första avmaskning. Alla går upp fint i vikt och mår bra. Några bilder på valparna denna vecka:

 

 

Trötta efter maten!

 

 

Gabriel är ute och undersöker mobilkameran.

 

 

Gottfrid vaknar till...

 

 

...och passar på att testa bettet :)

 

 

 

 

 

2014-04-19

 

I torsdags blev valparna 2 veckor och idag var det dags för dem att för första gången få smaka på lite äggula och nötfärs. Även Beda som givetvis mer än gärna "städade" valparna efteråt tyckte att det smakade bra...

 

 

Här är det Gabriel som får smaka på lite färs av Isabelle.

 

 

Även Gottfrid smaskade glatt i sig av det nya i livet!

 

 

Och här är det Gina som får ett smakprov.

 

Alla valparna uppskattade verkligen nyheten :)

 

 

Mys- och mathög! Beda tillsammans med Gustav, Gisela, Gullan, Gottfrid och Gina.

 

De börjar alla att öppna ögonen nu också, så fina!

 

 

 

Den 12 april var "Jambo" (Mayamore Finders Keepers) på Mentalbeskrivning i Gamleby. När det gäller beskrivning kan man ju visserligen inte prata om resultat men utfallet på Jambos beskrvning är både matte Helena och jag nöjda med! Säkert också Jambos fina föräldrar Rafferty (Peasblossom Jester) och Iza (CH Mayamore Amber Horizon). Beskrivningen kommer att kunna läsas via länk så snart SpringerData är uppdaterat.

 

 

 

2014-04-13

 

 

Här ligger vi på rad.

 

 

Slappar lite efter maten.

 

 

 

2014-04-11

 

Några nya bilder på valparna som blev 1 vecka igår:

 

 

Beda med sina 9 små juveler.

 

 

Lilla gänget.

 

 

Trångt men väldigt mysigt i mjölkbaren.

 

Mer om Bedas och Baros valpar finns under Aktuella kullar och G-kullen.

 

 

 

 

 

2014-04-05

 

I torsdags valpade Beda 9 små krabater! 5 hanar och 4 tikar; 2 svartvita och 3 brunvita hanar, och 1 svartvit tik och 3 brunvita tikar. Alla valpar mår fint och likaså duktiga Beda.

 

 

 

 

 

 

2014-03-31

 

Tiden går så fort och nu är det bara en vecka kvar tills att Beda gått 63 dygn i sin dräktighet. Hon är fint rundad om magen och vi har känt fosterrörelser, det är alltid lika mysigt! Lådan är givetvis på plats men än så länge är det inget ställe hon föredrar utan det är den mjuka soffan intill som är bästa platsen att vila ut på. Hon sover tyngre än vanligt och är väl lite mer kinkig med maten men måltider med uppblötta kulor och lite fil i, ja det går ner i ett nafs än så länge.

 

 

Bedas valpmage är nu under magen så det är nästan så att man inte ser från sidan att hon är dräktig, inte på ett foto iallafall. Men i verkligheten syns det så fint, hon får gå med benen "utanför magen" som Chaplin :) Efter fotot togs blev hon friserad och klippt så att allt är förberett på bästa sätt nu inför valparnas ankomst. 

 

 

 

2014-03-07

 

Vår "Beda" (Mayamore Belle Prosperity) visar alla tecken på dräktighet, hon har haft lite flytningar och fått lite rosa juver och är lite svagt rundad om magen. Här kan du läsa mer om vår väntade valpkull >>

 

 

 

 

 

2014-02-26

 

Idag är vår "Miller" (Mayamore Champagne Supernova) ögonlyst med UA. Även "Elvis" (CH Mayamore Above Shepherd Moons) är lyst UA. Härligt!

 

 

 

2014-02-20

 

Nu har höftledsresultatet på vår egen "Speja" (Mayamore Forever Spoken For) kommit och hon är också friröntgad med B-höfter! Även Spejas armbågar är röntgade, och de med UA. Underbart -  tack Anna för att du förvaltar vårt Maja-barnbarn så fint.

 

 

 

 

 

2014-02-15

 

Ett fint höftledsbesked har kommit från Rafferty- och Iza-sonen "Malte" (Mayamore Finding Neverland) som röntgats med B-höfter! Härligt!

 

 

 

 

 

2014-02-10

 

Idag ögonlystes "Iza" (SEVCH Mayamore Amber Horizon) och "Speja" (Mayamore Forever Spoken For), båda tjejerna med UA. Härligt Anna!

 

 

 

 

 

2014-02-03

 

Nu är "Beda" (Mayamore Belle Prosperity) parad med "Baros" (C.I.E SEU(u)CH NOUCH Night Wish Darrem Canis) och vi väntar valpar vecka 14 med leverans vecka 22. Läs mer under Aktuella kullar.

 

 

 

 

 

2014-01-25

 

Idag fick vi träffa vackra "Demi" (Mayamore Dear Diary) på Kumlautställningen som SSRK anordnade. Domare var Sara Nordin och Demis debut blev ett Very Good. Grattis Anna!

 

 

 

 

 

 

2014-01-24

 

Och idag är det dags för ytterligare ett gäng 1-åringar! Vi säger grattis till Izas (SEVCH Mayamore Amber Horizon) valpkull, F-kullen, som föddes 24 januari för ett år sedan. Stolt far är engelsmannen Peasblossom Jester "Rafferty".

 

Grattis till Kara, Speja, Jambo, Mollie och Malte! Har redan fått rapporter om finfina godsaker på födelsedagen :)

 

 

 

 

2014-01-13

 

Stort grattis på 1-årsdagen idag säger vi till Stellas (Goldflame's Rosewood) andra och sista valpkull, E-kullen som föddes 13 januari förra året. Stolt far är C.I.E SEU(u)CH NORDJV-10 WW-11 EEW-13 Barecho Zuper Playmaker "Messi".

 

Grattis Hilma, Torres, Lava, Cassano och Svante! Hoppas ni alla får något gott att smaska på dagen till ära :)

 

 

 

 

2013-12-20

 

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2014!

 

 

 

2013-11-28

 

Vi har nu varit och ögonlyst "Beda" (Mayamore Belle Prosperity) med UA. Alltid lika skönt!

 

 

2011

 

I år har det varit tämligen lugnt på vår hundfront, bortsett från enstaka utställningar och så funktionsbeskrivningen/kennelträffen vi anordnade i april. Vi har mest jagat med våra hundar under jaktsäsongen, men desto mer har våra valpköpare hållit igång på prov och tävlingar. Orsaken till att vi själva har tagit det lite lugnare är förstås att det kommit en liten skatt till oss i form av Isabelle, vår älskade dotter som föddes den 31 maj, 50 cm lång och 3895 g tung. Dessutom flyttade vi ut på landet till vårt nya hus den 12 maj, två veckor innan Isabelle anlände till världen. Så nog har vi haft fullt upp...

Hasselbacken i vinterskrud

Året började storslaget då vi åkte ner till Göteborg och deltog på My Dog för första gången. Resesällskapet var Anki, Bettan och Camilla från knl Quality Design. Vi hade med oss Dante och Izzie och båda fick med sig fina placeringar hem. Dante slog till med att ta sitt andra CERT på lördagen för den irländske domaren Seamus Oates.

Dante - Quality Design Aprilmoments tog sitt andra CERT.

 

Någon som verkligen höll igång under 2011 och presterade fantastiska resultat var Maja-dottern "Iza" (CH Mayamore Amber Horizon). Hon började tävlingsåret med att i februari ställas ut för rasdomaren Anne Buvik och fick där ett EXC med jättefin kritik. I maj gick hon två viltspårsprov och fick med sig två 2:a-pris och ett 1:a-pris från respektive tävling. I slutet av maj genomförde hon Mentalbeskrivning Hund på Järfälla BK med godkänt skott och trevliga siffror i protokollet. I slutet på juli gick Iza återigen ett viltspår och denna gång gick det strålande; ett 1:a-pris med HP kammade hon hem och det ihop med tidigare 1:or erövrade hon nu Championatet i Viltspår, SE VCH. Utöver detta har Iza även klarat Godkänt Enkelt Vattenprov samt Godkänt Vattenprov. Dessutom startade hon fågeljaktsträningen i Norrtälje för Suzi Sundberg och det går visst utmärkt. Tävlingsåret avslutade hon galant på NORDV-2011, Stora Stockholmsutställningen den 11 december, med att ställas för Moray Armstrong och få EXC igen med finfin kritik. Iza är verkligen en hundraprocentig Dual-Purpose-springer, en tjej vi beundrar så otroligt mycket! Stort grattis till matte Anna som för fram Iza med bravur i varje gren ni tar er för!

SE VCH Mayamore Amber Horizon med sin viltspårschampionatsrosett!

Ut i vattenprovet!

Strålande duktig apportör!

 

 

I september åkte vi på en inofficiell utställning på Karlskoga Brukshundklubb med 152 anmälda hundar. Vi kände att det kunde vara mysigt att komma igång igen efter vår dotter Isabelles ankomst till världen och detta på en mindre utställning i närheten av oss. Det var Izzie (Sugarstick's Brown Sugar) och Beda (Mayamore Belle Prosperity) som skulle få komma ut och träna lite efter några månaders uppehåll. Och så bra det gick! Beda visades av husse och kom 2:a med HP för domare Elisabet Spillman och Izzie vann med HP och blev BIR! Bedas kritik: 2,5-årig tik i bra storlek och proportioner. Trevligt sött feminint huvud med bra detaljer. Markerad manke. Välkroppad. Bra kors, svans, ben och tassar. Kunde ha mer drive i rörelse, dock stabila sådana från alla håll. Tillräcklig päls. Trevligt temperament. Välvisad. Izzies kritik löd: 2-årig tik, bra storlek och proportioner. Tilltalande vackert feminint huvud med bra detaljer. Vacker överlinje. Välkroppad. Bra kors och svans, ben och tassar. Rör sig med härligt drive och med stabilitet från alla håll. Bra päls. Trevlig och välvisad. I väntan på finalerna satt vi och hade det gott i solen som kom efterhand.

 

 

Izzie gick sedan ut som vinnare från BIG-finalen och blev BIG-1! I finalen om BIS:et kom Izzie sedan 2:a Best In Show. Vilken lyckad dag minst sagt!

 


 

Som sagt så innehöll vårt hundår mest jakt. Några bilder från en av de flera lyckade jaktdagarna, den 11 oktober:

 

 

Flickorna poserar vid sin trofé.

Älgen uppbaxad på släpet. Stolta jägare kommer hem.

 

 

På väg till efterarbetet

 

 

 

Vår duktiga valpköpare Sara har tränat och certifierat kennelns första tjänstehund! "Elvis" kan numera titulera sig SEVCH TJH(FM) Mayamore Above Shepherd Moons då han i november ihop med matte var i Ludvika och klarade Försvarsmaktens certifieringsprov till tjänstehund!

   

 

Avslutningsvis åkte familjen till Stockholm för att delta på Nordisk Vinnarutställning 2011. 123 springrar var anmälda och vi hade tagit med oss "Gibson" (Mayamore Brilliant Compassion) och "Izzie" (Sugarstick's Brown Sugar). "Gibson" tävlade i Öppenklassen och stod slutligen som 3:a! Domaren Hans Van den Berg gillade honom verkligen och vi fick jättefin kritik. "Izzie" gick in och tävlade i öppenklassen för första gången, där 19 tikar ingick. Vilken fin debut för vår vackra dam - 2:a med CK för domare Moray Armstrong! Dessutom med superfin kritik på henne också. Två Maja-döttrar var också anmälda till utställningen. Dels "Tea" (Mayamore Celebrate My Angel) som gick i unghundsklassen och visades av matte Eva med bravur. Ett Excellent fick Tea, sedan oplacerad i konkurrensen. I Öppenklassen gick också "Iza" (CH Mayamore Amber Horizon) och även hon fick Excellent och underbar kritik av domaren.

 2010

 

Det var en lång vinter 2010, många bilder såg ut som denna:

Dante, Maja, Beda och Stella

 

Vi trotsade vintern och kylan och hade en kennelträff i februari, den 27:e närmare bestämt, ihop med instruktör Anna Sjödin. Mer om valpträffen finns att läsa här.

Den 7 mars kom hon så, vårt efterlängtade Celine-barn.Välkommen sa vi till lilla "Izzie" - Sugarstick's Brown Sugar!

En vecka efter var vi iväg till Motalapå herrbesök och parade Maja (CH Pygmalia's Bärglärka) med Zeneck (CH Linmoor Zimply Zalient).  Den 14 maj dök dom sen upp, vår C-kull.  Maja födde 8 valpar, 3 hanar och 5 tikar. Tyvärr lämnade en av tikarna oss efter endast 6 timmar. Resultatet blev 1 svart vit & tan-hane, 2 brun vit & tan-hanar och 4 svart vit & tan-tikar.

Sommaren var fylld av valpar och några utställningar som både gick bra och mindre bra. En höjdpunkt i utställningsringen 2010 var ju självklart på SSRK Dingtuna när Dante (Quality Design Aprilmoments) i september på äntligen fick stå först av killarna, ta Cert och dessutom bli BIM.

Dante BIM och Cloette's Sweet Almond BIR.

För första gången deltog vi på Springer Östgöta Cup som gick av stapeln 18 september, men definitivt inte för sista gången! Ett jätteroligt arrangemang som bestod av tre grenar; utställning, fältprov och vattenprov. Vi hade med oss Maja (Pygmalia's Bärglärka) och Majas döttrar Tindra (Mayamore Crown Of Fairy Dust) och Siri (Mayamore Creation Sui Love). Siri bor i Borås med matte Lovisa och husse Jens.

Maja slutade sedan utställningsdelen som Reserv Bästa Tik.

 

Vattenprovet gick utomordentligt bra. Domaren Mats Andersson klappade mig på axeln och sa "Det är verkligen kul att få skåda en hund som sannerligen vill jobba!". Maja tyckte det var synnerligen märkligt att vi bara skulle hämta EN fågel idag. Sammanlagt kom Maja 7.a i Springer Östgöta Cup och det var vi jättenöjda med. Valparna ur C-kullen debuterade i ringen, 4 månader och 4 dagar gamla. Siri kom 2:a med Hp och Tindra kom 1:a med Hp, blev BIR-valp och sedan BIS-R, hon kom tvåa mot hanvalpen ur valpklass2.

Tindra BIS-R till höger och i mitten domare Anette Erlandsson, kennel Trollängen

Hussarna Peter och Jens med Maja, Tindra och Siri på Springer Cup

 

Den 10 oktober kom så vår första egenuppfödda champion! Det var Sara och Elvis (CH Mayamore Above Shepherd Moons) som i skogarna i Kil tog sitt tredje raka 1:a-pris i öppenklassen i viltspår, denna gång i Bassetklubbens regi. Med ett spår genom lorevir som Elvis klarade fint fick de 37 poäng och ett 1.a-pris och därmed kunde han numera titulera sig SE VCH Mayamore Above Shepherd Moons! Senare i november kom nästa glada nyhet från Elvis.   Han gjorde ett inträdesprov för Försvarsmakten och det klarade han galant, så nu är Elvis uttagen till en utbildning till tjänstehund och ska Certifieras sommaren 2011. Grattis Sara, ni är så smarta ni två! Vilket team!

 

Vi jagade tillsammans med hundarna under hela hösten. Jaktlycka blev det en söndag i november då vi  återigen åkte ut på en ny jaktdag. Maja, Stella och Izzie stötte fram flertalet vilt och ett rådjur blev jaktlyckan för tjejerna.


Som fin avslutning på året föddes så de första "Mayamorevalparna", eller de första valparna efter en Mayamoreavkomma. Den 11 december kom de till världen och det var undan Maja-dottern "Diva" (Mayamore Amaranthine), som bor på Kennel Zima i Danmark. Det blev 5 välskapta valpar, 2 hanar och 3 tikar. Maja är så klart märkvärdig mormor!

 

2009

2009 är ett år då Dantes tävlingar mer eller mindre gått som tåget och som han älskar att springa! I tävlan om Årets Springerjunior 2009 placerades Dante på en fin 5:e-plats, något vi är jättestolta över!

Men om vi tar året från början så firade vi in nyåret ihop med Majas första valpkull som då var 5 veckor gamla. De små flyttade till sina nya familjer i slutet av januari. Lydia (Mayamore Airy Fairy) stannade hos oss.

 

 

Dante gjorde premiär i officiell klass på utställning i Strömsholm och vilken start; av 15 juniorhanar tar han 2:a-platsen med CK.

I mars parades så Stella (Goldflame's Rosewood) med Seamus (CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom JW).

Vi åkte också för första gången ner till dubbelutställningen i Göteborg, eller Bohus närmare bestämt, och då med Lydia och Dante (Quality Design Aprilmoments). Lydia blev 2.a i valpklassen båda dagarna och Dante blev Reserv med Hp ena dagen och andra dagen stod han som klassvinnare med CK.

På Rocklundautställningen stod Dante åter som klassvinnare med CK och därtill som 3.a Bästa Hane, precis bakom Certet.

I maj var det också premiär för mig att åka på Gotlandsutställningen som SSRK anordnar och det gjorde jag och Dante ihop med Sari och Martina från Kennel Sugarstick's. Vi knökade in oss på världens minsta 8-bäddarsrum (vandrarhemmet hade totalt missförstått Saris bokning) men finns det hjärterum så... Resultatmässigt för Dante så var det sisådär på lördagen; för Filip Johnson stod vi sist i en liten juniorklass på tre killar - utan Hp eller CK. På söndagen däremot gick det bättre; för Rune Fagerström stod Dante 2:a med CK, och det var också hans sista tävling i juniorklassen då han dagen därpå fyllde 15 månader.

Några veckor senare var dom så här - Stellas efterlängtade valpar! 28 maj föddes 8 små, 1 hane och 7 tikar, alla leverfärgade och vita.


 

I mitten av juni var det dags för SSRK Bergslagens SM-kval i viltspår och Maja (CH Pygmalia's Bärglärka) och jag åkte till Finnerödja för att gå kvalspår. Det gick inte hela vägen men vi var ytterst nöjda ändå.

Första helgen i juli åkte jag och Dante till Rottneros Park ihop med Karin och Simba. Det var gott att vi trotsade regnet då Dante stod som 2:a med CK i unghundsklassen och sedan som 4:a Bästa Hane.

 

Den 18 juli var det dags för Springerklubbens Club Show och detta året hölls den i Högbo. Domare på tikar var Mrs Janet Wood, knl Ardencote och på hanar Mrs Kelly Jenkinson, knl Eastriding. Hanarna och tikarna gick i olika ringar då 142 springrar var anmälda till denna festligheternas dag och solen sken hela dagen. Jag, Dante och vår bästa Johanna åkte dit och det skulle bli en av de bästa dagarna nånsin... Unghundsklassen för hanar hade 18 st tävlande och när domaren hade bestämt sig stod Dante som klassvinnare med CK! Otroligt roligt!

Dante i unghundsklassen, med domare Mrs Kelly Jenkinson.

När alla hanarnas olika klasser var färdigbedömda var det då dags att snygga till sig igen för att tävla om de fem Bästa Hane-placeringarna - och av alla hanar denna dag knep Dante den femte placeringen och blev Reserv Bästa Hane! Vilken kille! Vi deltog sen i CH Wongan Kadenzas (ägare: knl Barecho) avelsgrupp och därefter var det dags för de för Club Show speciella tävlingarna, nämligen att utse Best In Show-hunden i varje klass. Så Dante skulle alltså tävla mot unghundsklassvinnande tik, och det gick vägen - vi vann och Dante blev därmed också BIS-unghund! I domarens berättelse står att läsa "I was highly delighted with all my class winners and these were all strong contenders for the Best In Show, with all my dogs winning Best Overall."

Dante och jag efter utställningens; med BIS-unghund-rosett samt Springerklubbens fina vandringspris för Unghundsvinnare, ett vackert fat.

Hemfärden gick lätt - mycket lätt! TACK Johanna för världens bästa sällskap en dag som denna! Att du såg att jag höll på att käka upp en servett i all hast var väl bara en av alla knäppa saker som skedde...

 

I slutet av juli hade alla Stellas valpar flyttat till sina nya fina hem förutom en liten krabat som fick stanna hos oss; Beda (Mayamore Belle Prosperity)

 

När hösten kom, kom också jakten. Maja började och sedan följde de andra efter på turerna. Dante, Stella och Maja arbetade på i de jaktmarer vi har tillgång till på ett utomordentligt förtjänstfullt sätt. Man kan inte annat än glädjas till 100% åt jaktlusten i dessa tre hundar och vi hoppas kunna föra detta vidare i vår avel.  

Maja, Dante och Stella

Maja och fasanen. Nej, stadgan sitter inte... men det är en fin bild.

 

I Grängesberg i november stod Dante återigen som klassvinnare med CK och blev sedan Reserv Bästa Hane. Stella var ännu inte i päls efter valpkullen så hennes barn tog vid: Gibson (Mayamore Brilliant Compassion) premiärade till sig en vinst och Beda blev 2:a i sin klass.

Årets sista utställning var Stora Stockholm som gick på Luciadagen och 37 hanar och 57 tikar var anmälda. Stella gick in i en som vanligt mycket stor öppenklass för tikar (20 st) och fick ett rött band men plockades bort som 7:e hund innan de fem sista stod kvar för placering. Dantes unghundsklass var 11 st till antalet och han kom 2.a med CK.

Sammanfattningsvis så har det varit ett otroligt roligt år för oss, både i valplådan, i viltspåret, i jaktmarkerna och i utställningsringen.

 

 

2008 

Året började med att jag (Malin) i januari blev invald som sekreterare i Springerklubben Mellansveriges styrelse. Eftersom det var snålt med snö hos oss i januari tränade vi tämligen mycket viltspår och Stella kom igång ordentligt med träningen. 

 

Stellas vackra och underbara mormor "Tindra" - SU(u)CH Bellehall Bright Vision, somnade efter en kort tids sjukdom in den 13 februari, 10 år gammal. Vi hade nöjet att träffa denna svartvita prinsessa flertalet tillfällen.

Den 19 april var det dags för vår första utställning för året – och vilken härlig start! Stella sprang till sig en klassvinst i unghundsklassen samt placerade sig som 4:a Bästa Tik för domare Elina Tan-Hietalahti, detta på SKK:s nationella utställning i Västerås.  

Dagen därpå kom nästa ljuvliga ögonblick. Vi åkte och hämtade vår underbara Dante – Quality Design Aprilmoments – hos Bettan i Uppsala. Dante samägs ihop med Niclas Jacobsson som tar hand om vår lilleman på allra bästa tänkbara sätt.

 

 

 

I maj gick jag och Dante hans första viltspår och vilken fin debut! Han var såå stolt över sitt arbete och matte likaså. 

 

I slutet på maj åkte vi till Österbybruk på utställning med Stella för Tord Lundborg och vi placerade oss som 3.a med HP i Unghundsklassen. Veckan därpå åkte vi till Norrköping där Stella vann sin klass med HP. I juni var det dags för Dantes premiär i ringen och detta skedde i Gränna. Domare var Ing-Marie Hagelin och av 9 hanvalpar kom Dante 2.a med HP! Verkligen jätteroligt. Han stod inte still för fem öre men han sprang riktigt fint. Den 28 juni bar det av till Rottneros och SSRK Värmlands utställning i vackra Rottneros Park. Dante blev Reservplacerad för domare Kari Haave medan Stella återigen vann unghundsklassen, med CK denna gång. Vi blev dock oplacerade i Bästa Tik. I slutet på juli åkte vi på SKKs internationella utställning - på hemmaplan i Köping! Eller hemmaplan, i min uppväxtsstad är det ju nu. Utställningen höll till på Krillan och vädret var minst sagt lynnigt. Men trevligt hade vi; tack till mormor, moster, Johanna, pappa och Vivi som kom ner och hälsade på. Lokal hejarklack på plats! Resultatet för Stella blev en slät etta för domare Karin-Linde Klerholm men vi hade en jättemysig dag bland vänner. 

 

Dagen efter Köpingsutställningen fick vi ett roligt besked från Springerklubben och det var att Maja fått Springerklubbens Speciella Utmärkelse för sin insats som SM-representant Viltspår och Vinnare av SM 2007!  

Den 27 juli var det dags för oss att i hettan åka till Högbo och träffa kullsyskon till Dante samt tävla i ringen med honom och Stella. Det var verkligen sanslöst varmt den dagen så hundarna fick vätskas hela tiden. Tack och lov klarade dom det väldigt bra. Domare Margareta Skogsberg öppnade faktiskt utställningen med att säga att det självfallet var fritt fram att bada och blöta ner hundarna om man kände att dom behövde detta – hundarnas välmående går långt före fönade pälsar. Dante blev Reserv i valpklass 1 och Stella detsamma i unghundsklassen denna dag. 

 

4 augusti var det dags för oss att försvara vår SM-titel i viltspår, jag och Maja. SM avgjordes i Skåneskogar, i Kågeröd närmare bestämt. Det var tuff och ovan terräng och Maja fick en rejäl tappt under spåret. Vi slutade som 10:a av 13 ekipage och vi var ändå väldigt nöjda med dagen och resultatet.  

 

 

 

I augusti startade vi även vår ”lydnadskarriär” på Brukshundklubben. Träningen leds av klicker och den kunde inte börja bättre. Vi såg finfin lust och arbetsglädje i både Stella och Maja.

 

Sista dagen i augusti åkte vi till Villingsberg för att titta på Grundprov för spaniel. Verkligen roligt att se. Hundarna visade upp skiftande jaktlust men det var lärorikt att se ekipagen. 

 

Helgen 6-7 september kommer vi inte att glömma i första taget. Vi åkte vi ner till Mariana och Jörgen och tillsammans med Mariana och Lana tävlade vi den 6:e på Ölands nationella utställning med Maja och Stella. Regnet fullkomligt öste ner och först ut i unghundsklassen var Stella som knep en 3:e-plats med CK för den portugisiske domaren João De Paula Bessa. Därefter var det Majas tur i en stor Öppenklass. Hon knep även hon 3:e-platsen med CK! Så det var bara för husse att putsa upp sig och gå in med Maja medan jag gick in med Stella i tävlan om Bästa Tik. Ingen av dem blev placerade där men vi var otroligt nöjda med våra resultat i ösregn. Hemresan gick mycket lätt.

 

Dagen därpå kom Karin och Simba och hämtade upp mig och Stella för resa till SKKs utställning i Högbo. Det gick finfint – Stella vann unghundsklassen med CK för Erna-Britt Nordin med superfin kritik. Vi blev oplacerade i Bästa Tik men det blev inte Dantes mamma Qitty – hon avslutade sin utställningsdag med att bli Champion!

 

I oktober gav sig Niclas och jag iväg till Dylta med Maja, Stella och Dante för fågeljaktsträning. Först ut var Dante som stötte två fasaner och hade riktigt god respekt för både fågel och pipa - han var jätteduktig! Sen släppte vi Stella som också arbetade på riktigt snyggt, hon stötte först en fasanhöna och sedan en tupp, och sittsignalen satt som den skulle. Därefter stötte hon ytterligare en fasan och jag blev så stolt! Vi tog en paus med lite fika och hundprat innan vi skulle testa lite igen på ett solrosfält med utplacerade rapphöns. Vi tog med oss Maja också och som vi visste innan så finns det inget som helst att klaga på gällande hennes jaktLUST, däremot så sitter inte alla lydnadsmoment än så där kan vi lätt ställa ännu högre krav. Oj vad mycket krut det finns i denna tjej - hon hann med att stöta tre rapphöns! Efter Majas session fortsatte vi med Dante som återigen jobbade jättefint, han stötte två rapphöns och lydde pipan. Vilken kille! Stella fick söka igenom områdena där vi trodde Majas och Dantes fåglar lagt sig men vi hittade inga, så vi gick över till ett annat område. Och där stötte hon också två rapphöns. Det roliga där var att fågeln var SÅ nära henne, men hon lydde pipan! Vilken följsam dam. 

 

 

 

Den 12 oktober tävlade jag och Dante på Örebro Läns KK:s utställning. Det gick så bra att vi först blev BIR-valp och därefter BIG-2! Domare för dagen var Inge Hansen. Den 2 november åkte vi till min hemstad Köping igen och tävlade på Köpings KK:s utställning. Dante blev här BIR-valp och BIG-4 för domare Margareta Skogsberg och Stella slog till med att vinna öppenklassen och därefter bli BIM för domare Elisabeth Spillman.

 

16 november var det dags att bege dig till Fjällnora friluftsområde för att delta på Kennel Quality Designs funktionsbeskriving med Dante. Dante var absolut kung på att apportera! Dagen var så trevlig med fina resultat. 

 

 

 

Den 24 november föddes så vår Himla-kull! Maja valpade 8 godingar, 3 hanar och 5 tikar. Fördelningen var 1 s-v-t-hane, 2 s-v-t-tikar, 2 b-v-t-hanar och 3 b-v-t-tikar. Far till valparna är SU(u)CH PLCH SV-07 Wongan Kadenza "Lleyton" och vi ser verkligen fram emot att se de fina valparna växa upp.

 

 

Ett riktigt roligt år har vi haft och vi ser verkligen fram emot nästa.

   

 

 2007

 

Året började med mycken miljöträning på Brukshundklubben för Stella.  Detta pga att hon blivit attackerad av en blandning mellan amstaff/pitbull. En tik sprang ifatt mig och Stella när vi var ute på promenad, fräsande och morrandes. Till och med jag hann känna att ”Oj, den här har inte alla hemma i huvudet”. Tiken var det mest aggressiva jag någonsin stött på, hon bara tryckte och tryckte…att hon inte högg Stella var ett mirakel från ovan. Därför gjorde Stella snabbt karriär på brukshundklubben där vi träffade allsköns trevliga hundar. Sakta men säkert byggde vi upp henne igen.  

 

Stellas premiärutställning gick av stapeln i februari på SSRK/Mjölby för domare Monica Dreijer. I tikarnas Valpklass 1 knep vi en 3:e-plats med HP med jättefin kritik! I Köping för Mia Sandgren blev Stella 2:a Bästa Tikvalp.

 

I mitten på februari kunde vi inte vänta längre på att snön skulle försvinna utan vi började köra igång med personspår istället. Det gick lysande och vi märkte ganska snabbt att både lust och förmåga även fanns i Stella.

 

I slutet på februari fick vår vän Zack somna in. Han var Majas förste och ende bästis i Köping och en av dom som Maja lekte med allra mest när hon var liten valp. Zack var våra goda vänners 13-årige bruna labrador. Han var så lekfull, och såå tålmodig med vilda Maja. Han såg till att Maja fick en härlig bild av andra hundar och hjälpte till med att hon idag inte är rädd för ett jota. På slutet kunde inte Maja och Zack leka alls, han blev ju alldeles på tok för glad när han såg Maja och började rossla och hosta av all uppståndelse. Plus att hans höfter inte klarade vild lek. Istället fick Maja lukta i vinden efter honom när vi var hos mina föräldrar och hälsade på. Men man stannade gärna till utanför Zacks hus varje gång vi gick förbi. Liksom bara för att markera att "Jag vet att han bor här. Jag vet att han finns här, han som jag tycker så mycket om! Om jag står här tillräckligt länge kanske han tittar ut?". Vi saknar dig så, lille vän.

 

Den 11 mars gick SSRK Bergslagens årsmöte av stapeln. Jag (Malin) blev invald som styrelseledamot och kontaktperson för Apportören.  

 

31 mars åkte vi på ytterligare en inoffare, denna gång till Sundbyholm. Domare var Sofia Sollenberg och Stella blev BIR-valp och BIGVALP-2:a!

 

När det så blev dags att dra igång årets viltspårssäsong blev det allra första för klurigt för ringrostiga Maja. Efter en timme nådde Maja klöven och matte hade då fått hoppa över hundrasjuttielva diken och krypa i flertalet myrstackar... Det fanns färska vildsvinsspår på flera ställen och det var oerhört mycket älg där spårprovet var, så svårigheten var hög redan från början. Det spåret nollade vi.  

 

I slutet på april gick så Hjortkvarnsspåret – känt för att vara ett av de svåraste markerna i och med mängden vilt. Då jag hade plockat ut Maja ur bilden och ihop med domaren Henrik Niklasson börjat gå mot spårstart så säger det bara knak och brak och så dyker det upp en älg mitt framför ögonen på oss! Nog tänkte jag direkt att det skulle vara kört för Majas del… Men jag satte Maja, selade på och påbörjade spåret. Efter ca 20 m snurrade hon tillbaka och skulle prompt kolla upp de färska älgspåren, men tack och lov struntade hon i dem efter några sekunder och tog sig an blodspåret istället. Sen gick det som en dans. Eller dans, det var en sån otrolig mark! Jag plurrade rejält i ett av alla kärr, kröp under rotvältor och upp på stockar och stenar och wow- jag var svettig direkt! Maja tog vinklarna jättesnyggt, särskilt återgångsvinkeln, den var klockren! Åh, va duktig hon var. När vi passerat sista sträckan visste jag att Maja skulle vinkla snart, antingen höger eller vänster. Hon vek av neråt vänster och började snurra lite. Jag fick mina aningar men var inte säker. Efter ett par minuter gav jag henne vatten för att fräscha upp nosen och satte henne på spåret igen. Trodde jag. Hon gick neråt ett kärr igen, som hon gjort en gång tidigare, och då förstod jag att det var galet. Mycket riktigt ropade domaren på mig och sa att vi nog måste plocka tillbaka Maja på spåret för att hon hade gått på färskt hjortvilt istället. Sagt och gjort satte jag henne exakt där jag anat att hon skulle gå höger eller vänster, och hon gick då åt höger och spårade på fint igen. Efter ett tag sa domaren att jag skulle sätta henne för skottprovet och så gjorde vi. Maja är otroligt skottfast så det gick helt utan problem. Efter det satte jag henne på spåret igen och hon spårade upp klöven på nolltid.  Vi fick oerhört mycket beröm för en duktig spårhund med mycket jakt i sig, men att vi nu måste träna mer med att dra färskvilt över blodspåret för att lära henne att inte gå på vilt. Jag visste att vi inte skulle få en 1:a i och med detta, räknade med en nolla. Men när prisutdelningen kom fick vi ett 2:a pris och blev ”Bästa Provhund Icke-tax”!  

 

Den 28-29 april var det så dags för Skåneresa och Pygmalia’s-träff i Vellinge. Vi träffade hela klanen Pygmalia's; mamma Birdy, moster Loppan, mormor Betty Boop och mormorsmor Siri. Därtill valparna från Birdys senaste kull; Kaxi och Patron på fyra månader. Utställningen var på Skanör-Falsterbo BK på söndagen och det var strålande solsken. Vi packade upp och jag har då aldrig sett så många svartvita vackra springrar på en och samma gång - härligt! Stella gick ensam i Valpklass 6-9 månader och domare Eva Borg sa direkt att hon var en snygging men att hon för stunden befann sig i den här utvecklingsfasen då det mest är fyra långa ben som springer runt. Domaren höll således inne med HP:et och Stella var klar för dagen. Maja tävlade i Öppenklassen ihop med 8 andra damer. Domaren granskade dem alla noga och väl och jag tyckte Maja skötte sig fint. När det var dags för placering tog hon ut fem hundar och lämnade tre kvar, och det var Maja, moster Loppan och syster Bix. Vi fick springa ett extra varv och ställa upp igen. Då satte domaren först Loppan på 3:e plats och sen kallade hon på Bix och jag tänkte att nu blir vi sist... men håll i hatten! Istället säger domaren "och du blir nummer ett" till oss. Vilket lyckorus! Och ingen hane i Öppenklassen hade fått HP så Maja BIR i Ökl! Det blev till att vänta tre timmar till finalerna (dom hoppade över BIG-finaler), sen fick Maja och jag entra BIS-ringen! Förstod att vi inte skulle ha en chans där eftersom det var runt 30 hundar i ringen och mycket riktigt blev det lite för mycket att klå. Men vi var där inne en (lååång) stund iallafall och det är jag så stolt över!    

 

5 maj var det dags att tävla igen och då på Enkelt Vattenprov ute vid Segersjö Gård. Det gick galant och Maja blev godkänd i Enkelt Vattenprov och fick därmed sin biljett till att kunna ställa upp på fältprov. Domare var Ulf Göranzon. 

 

Vi tog ytterligare en Skåneresa i slutet på maj, då till Hässleholm och SKK:s utställning. Vi mötte upp med Ulla och de andra Pygmaliasarna på morgonkvisten. Stella blev 1:a med HP och därefter BIM-valp för domare Jan Törnblom. Maja fick en slät etta med jättefin kritik av Agneta Cardell. 

 

Den 9 juni, som måste ha varit en av 2007 års varmaste dagar, styrde vi mot Norrköping ihop med Karin och Simba. Ett utställningstält var då beställt men ej ännu i vår ägo, så det blev paraplystuket för att hålla hettan borta. Stella gick i Valpklass 2 för Bertil Lundgren och vi knep 2:a-platsen! Maja led verkligen av värmen denna dag och hade som mål att hoppa i Motala Ström. Det blev ett blått band denna dag. 

 

Den 12 juni var det dags för uttagning av SM-representant för SSRK Bergslagen. Det skulle vara ett svårare spår än Öppenklass-spår men inte fullt ut ett SM-spår, och det skulle så mycket som möjligt likna en verklig situation så två skott gick av innan Maja och jag skickades till en spårupptagningsruta på 80x80 meter. Där skulle hon själv plocka upp spåret. Det var trögt till en början men sen gick det vägen och vi var på väg. Markerna var otroligt torra och mattes vatten till Maja tog slut på andra sträckan... mycket klantigt av mig att inte ha en större flaska med mig...men men, vi fick spåra ändå. Spåret var på 1 km, hade legat i ca 20 timmar och hade 4 vinklar med flera kast/återgångar och en spårlycka på 20 m med sårlega som markerades. Vid två tillfällen hade Maja tappter så jag plockade tillbaka henne dit jag visste att hon hade haft spåret. Och skam den som ger sig, efter en dryg timme var vi framme! Bytet var ett huvud den här gången och ingen klöv... Maja tittade lite konstigt på mig och undrade lite vad det där var för något, men spännande och belönande det var det allt! Efter spåret fick vi vänta på resultatet och det var verkligen värt sin väntan, för efter genomgång av spår meddelade domaren att det var VI som var provbäst och därmed också Maja och jag som blir Bergslagens representanter i Viltspår-SM 2007!!! Delar av kritiken löd: "Hund med otroligt stark motivation, starkt psyke och dessutom hund i god kondition. Kroknar inte trots tuffa förhållanden, arbetar hela tiden. Ett team som jobbar ihop där föraren läser och litar fullt ut på sin hund."  

 

I början av juli blev vårt kennelnamn godkänt av SKK och FCI. Namnet kom Peter på när vi var ute på promenad, och självklart är det en hyllning till boven i dramat, hon som fick hjärtat att brinna för springer. Det blir både Flera Major och Min Kärlek. 

 

Den 4-5 augusti gick SM i Viltspår av stapeln. Av 11 startande ekipage från olika avdelningar inom SSRK stod Maja och jag kvar som ett av de två sista oplacerade ekipagen... Då ropade de ut "På 1:a-plats med en tid på 27 minuter och 84 poäng av 84 möjliga och därmed 2007 års vinnare av Viltspår-SM hittar vi springer spanieln Pygmalia's Bärglärka och Malin Reuterhäll!" Vilken magisk känsla!! Jag trodde benen skulle vika sig... vi nådde alltså ända fram när det verkligen gällde.... vi vann vi vann vi vann!!! Våra domare var helt lyriska över Majas insats och vår huvuddomare Lars Skoog sa "jag har dömt hundar i över 30 år men det här var något jag inte sett tidigare.. du har en helt fantastisk hund som vet exakt vart spåret är och som jobbar med enorm glädje. Spårsvårigheten är riktigt hög men hon löser allting med betyget Utmärkt. Och ni tillsammans utgör ett otroligt bra team!"      

Resultatlista Viltspår-SM 2007:   

1) SVCH Pygmalia's Bärglärka, springer  (Bergslagen)

2) SVCH Digby Tollers Power Dream Sky High, tollare (Södra)

3) SVCH Ruel's Viktorianska Viktoria, springer (Östgöta)  

4) SVCH NVCH LP1 LP2 LP3 Flatterhaft H Is For Homiside, flat (Västra)

5) SVCH NVCH Rainstone Bruna Bäska, labbe (Värmland)

6) SVCH Lablustrious Fox Hill, labbe (Gotland)

7) SVCH Klovstamons Uve Pocus, springer (Västerbotten)

8) SVCH Sävikens Bumblebee Af Nema, tollare (Gävleborg)

9) SVCH Ambitious Hunter First Pride, flat (Östra)

10) Ginstens Mazarine, labbe (Småland)

11) SVCH Hs 10156 Bianca, labbe (Dalarna)   

 

 

 

 

Stellas första officiella utställning skedde i Askersund för Cindy Pettersson. Det blev sisådär med hopp och skutt emellanåt, men ändå slutade vi som 4:a i Juniorklass.   

 

Tvådagarsturnén kom helgen efter den 18-19/8. Till Norrköping bar det av på morgonkvisten och där sprang Stella till sig en 3:e-plats i Juniorklassen för domare Tord Lundborg. Efter utställningen styrde vi kosan mot Mjölby där vi skulle få låna ett hus av Stellas uppfödare, vilket var det bästa hotellet nånsin! Massor av sömn och ljuvlig lantluft gjorde oss utvilade och redo för att på söndagsmorgonen stiga upp och åka till Nyköping. Där gjorde Jan-Erik Ek premiär som domare på springer och det blev återigen en 3:e-plats för vår lilla junior! En jättefin helg på alla sätt och vis och självklart var det ännu desto roligare med två fina placeringar med sig hem i bagaget.

 

I slutet på oktober åkte vi till Mjölby igen och ställde Stella i sin näst sista Juniorklass. Stella tävlade mot 6 andra tikar och det gick riktigt bra för oss, trots att det var lite hopp & studs i henne samt att matte tappade (!!) snöret vid ett tillfälle. Men damen visste ju vad vi skulle göra så hon fortsatte bara springa fint bredvid mig i ringen. Vi fick ett rött band och därefter placerade vi oss på 3:e plats för domare Filip Johnsson.

 

Första helgen i december flyttade vi så äntligen till vårt nya hus!

 

Höftledsresultaten på Stella kom och hon var HD-fri. Majas ögonlysning gick också igenom på ett u.a. Stellas sista utställning för 2007 gick i Grängesberg. Vi fick ett rött band i kvalitetsklassen, dock fick vi se oss oplacerade i konkurrensen för domare Anna Geschwindt-Hartwig.  

 

Julen blev snöfri, ända tills dagarna efter nyår fick vi vänta på att kunna göra snöänglar. Dessförinnan åkte vi på tvåbent tur till Stora Stockholm och kikade på alla fina springrar som tävlade.

 

Året 2007 kan inte summeras med ett enda ord, men naturligtvis går det inte att säga annat än att Viltspår-SM var den absoluta höjdpunkten! Vilken fantastisk upplevelse det är att få jobba med en sån otrolig hund. Älskade Maja. Nu bär det av mot nya äventyr 2008.