Välkommen till oss - en liten presentation

Grunden samt första egna uppfödningen:

Maja (SEVCH Pygmalia's Bärglärka), Beda (Mayamore Belle Prosperity) och Stella (Goldflame's Rosewood)

 

 

Bakom kennelnamnet finns Malin Reuterhäll och Peter Sundström. Djur av alla de slag har alltid varit ett stort intresse - det har varit både hundar, katter och hästar.

Någon egen hund fick jag (Malin) inte som liten men kompenserade det genom att varje dag efter skolan umgås och träna med våra grannars två labradorer. Däremellan kom min absoluta hästperiod då jag höll till ute i stallet var och varannan dag. Min lilla älskade Festis, en blandning av norsk skogskatt och bondkatt, förgyllde tillvaron i många år. Därefter intog springern våra liv.

Hasselbacken

Vi är en liten kennel med uppfödning i hemmiljö. Vi bor på landet drygt 10 minuter öster om Örebro, i en liten by som heter Tåsta. Kennelprefixet som fick vi registrerat 2007 är naturligtvis en hyllning till boven i dramat, hon som fick hjärtat att brinna för springer och som gjorde att uppfödardrömmarna kunde slå igenom. Det var svartvit -och tantecknade "Maja" (SE VCH Pygmalia's Bärglärka) som med sina fantastiska förmågor öppnade en helt ny värld för oss i form av utställning, jakt, viltspår och lydnad och så småningom avel. I och med Maja var intresset väckt och fortsättningen självklar, så vintern 2006 kom ljuva "Stella" (Goldflame's Rosewood), i februari 2008 köpte vi vår första hane; "Dante" (Quality Design Aprilmoments) och vintern 2010 kom så vår fantastiska "Izzie" (SEU(u)CH Sugarstick's Brown Sugar) till oss och hon blev vår första utställningschampion. Vi har gått jakt- och eftersökskurser och vi har deltagit mycket med våra hundar i ett jaktlag strax utanför Örebro. Malin är aktiv i Springerklubben och har tidigare även varit det i SSRK Bergslagen.

Vår första valpkull föddes 2008 - efter den australiske importen SEU(u)CH PLCH SEV-07 Wongan Kadenza och vår Maja. Vårt mål är att föda upp friska och exteriört rastypiska springer spaniels med ett utmärkt temperament och fin jakt- och arbetsförmåga.


Läs mer här:

Historia

Kennelträff 27/2 2010

Viltspår-SM 2008

Viltspår-SM 2007

Ord från våra valpköpare

Hundar uppfödda av oss

Exporter

Valpköparhälsningar

 

 

 

 

 

 

 

 

Maja och Peter